Over mij & contact

Marlous Beukeboom

Hey, jij bent vast benieuwd wie er achter Looselab schuilt. Nou, dat ben ik; Marlous Beukeboom, 34 jaar, wonend in Amsterdam Oost met vriend Chris, zoontje Mats en kat Pous. Ik krijg m’n hele leven al te horen dat ik ontzettend nieuwsgierig ben. Of dat nou een goede of slechte eigenschap is.. geen idee. Voor Looselab valt het gelukkig de positieve kant op. Want door de ondernemers het hemd van het lijf te vragen, komen de verhalen achter een winkel of restaurant tot leven. Zo geef ik je meteen een kijkje in de keuken, en is mijn honger naar altijd alles willen weten weer een beetje gestild. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken waar een feel good-concept is neergezet door bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een persoonlijke sfeer. Heb ik die gevonden, dan weet jij hem ook (bijna) meteen. Tenminste, als je me blijft volgen natuurlijk.

Kijkje in m’n eigen werkkeuken
Acht jaar geleden studeerde ik af aan de UvA, met als master Commerciële Communicatie & Voorlichting. Maar mijn werklust zat er al veel eerder in. Ik zal je niet vervelen met een opsomming van al mijn bijbaantjes, maar ik geef je voor de leuk een idee. Op mijn 12e begon ik wat bij te verdienen bij een racefietsenwinkel, waar ik vrolijk met mijn stofdoek in de rondte zwaaide. Als Ajax fan leek het me vervolgens leuk om in de Arena te werken. Daar mocht ik de hardcore F-siders bij binnenkomst fouilleren, en de tassen grondig controleren. Iets wat weer goed aansloot bij mijn nieuwsgierigheid. PR assistent ben ik ook nog geweest, waar ik in een kelder honderden persmappen per dag in elkaar vouwde. En omdat mijn hart altijd oversloeg als de telefoon daar overging, ben ik vervolgens nog even in een callcenter gaan werken, om van mijn bel-angst af te komen. Nou, dat heeft geholpen.

Passie voor de online wereld
Na mijn studie was het tijd voor het echte werk en begon ik bij een tekstbureau. Eerst als tekstschrijver, waar mijn talent voor losse spreektaal eruit sprong. Maar omdat ik nogal een regelnicht was, werd ik projectmanager, iets wat me verrassend goed af ging. Bijna vanzelf. Na drie jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, en kwam ik terecht bij een woonwebsite. Daar ontstond mijn liefde voor start-ups en de online wereld. Omdat we met een klein team waren, kwamen alle aspecten aan bod; online marketing, content strategieën, statistieken, SEO. Het was zó uitdagend, dat ik het jammer vond als het weer vrijdag was. Iets waarbij de meeste mensen me niet-begrijpend aankeken. Maar toch was er nog steeds een gevoel dat ik op mijn 12e al had; ik wilde iets voor mezelf beginnen. En dat is inmiddels gelukt. Als freelancer zet ik me volledig in om nieuwe en bestaande merken, online tot een succes te maken. Door een prikkelend verhaal en online marketing.

Wil je meer van me weten, heb je een hotspot-tip, mag ik je helpen in de online wereld of met je eigen verhaal? Mail me, ik ben benieuwd!

Tot snel,
Marlous


INSTAGRAM
LOOSELAB INSTAGRAM