READING

Barú: creatieve chocolade uit België

Barú: creatieve chocolade uit België

Vorige week had ik weer zo’n geluksmoment. Er stond een man van DHL voor de deur, met een pakketje. Meestal voor een van de anderen in het kantoorpand, maar dit keer hoorde ik de naam Looselab vallen. Altijd leuk. En de doos was van Barú, nog leuker. Als een kind zo blij heb ik ‘m opengescheurd. En daar zag ik een kleurrijke verrassing liggen. Meerdere eigenlijk. Het was namelijk een proefpakket van marshmallows, chocolaatjes, chai tea en swirley chocolate powder. De proeverij kon beginnen.Belgische chocolade

Our most fluffiest marshmallows ever
Staat er op de doosjes. En dat geloof ik graag. Hoe fluffier, hoe beter wat mij betreft. Er zaten vijf varianten bij en ik heb ze allemaal uitgeprobeerd: melk, puur, fleur de sel karamel, ginger & lime en dark chocolate with red berry’s. Waar ik normaal gesproken niet houd van fruit in mn chocola (vooral van sinaasappel erin word ik niet blij), was ik aangenaam verrast door de lime-variant, en misschien nog wel meer door de rode bessen. Geeft er een hele frisse twist aan. Die laatste wil ik sowieso vaker. Echt iets voor rond 16 uur, of na het eten. Maakt niet uit eigenlijk.Belgische chocolade

Dreamy chocolate hippo’s
Dan de nijlpaardjes in het blauwe doosje, die zitten vol karamel. Ik heb lang getwijfeld in mn leven, maar sinds kort kan ik met zekerheid zeggen: ik houd niet van karamel. Verwerkt in een Snicker gaat het nog best, maar daar houdt ’t dan ook op. Dus helaas, deze variant vond ik minder. Sowieso vind ik vloeibare vullingen in chocola lastig. Ik weet nog goed, zo’n 20 jaar geleden, dat we op m’n oma’s verjaardag zaten en ik aan mn grote nicht vroeg of ze het bonbonnetje in het rode papiertje doormidden wilde bijten, zodat ik kon zien wat erin zat. Dat deed ze lief, waarna vervolgens de kersenlikeur over haar witte blouse droop. Gewoon niet zo handig, dit soort vullingen. Ik heb het nijlpaardje aan anderen gegeven, en die waren zeer enthousiast. Ieder z’n smaak dus. En het doosje ziet er trouwens onwijs leuk uit, die gooi ik sowieso niet weg.

Spicy Chai Latte
Ik was nog niet zo bekend met de Chai lattes, maar na dit geproefd te hebben wil ik meer! Het enige wat je nodig hebt, is melk. Even warm maken in een pannetje, 4 theelepels uit het busje erbij en roeren maar. De smaak is kruidig, maar ook heel zacht. Komt misschien door de bourbon vanille uit Madagascar. Verder zit er enkel zwarte thee in, en wat specerijen. Superlekker voor aankomende winter, als afwisseling met de warme chocolademelk.

Swirly chocolate powder & figurines
Want die mag er ook zijn! En is stiekem nóg lekkerder. Ik denk wel de lekkerste chocolademelk die ik ooit heb gehad. Deze bus komt dus het komende seizoen in de keuken te staan. Ook leuk: er zitten allemaal kleine figuurtjes van chocolade tussen het poeder. Ik heb er al een paar tussenuit gegeten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je de melk niet te heet maakt, smelten ze niet meteen en dat maakt je warme chocolademelk best verrassend.Belgische chocolade

Alle chocola van Barú is van natuurlijke ingrediënten, zonder kleur- en smaakstoffen. En de chocolaatjes zijn per stuk verpakt, wat het een soort cadeautje maakt. Barú komt uit België, maar gelukkig kun je ze gewoon in Nederland krijgen. Bij De Bijenkorf bijvoorbeeld, of Brandmeester’s. Kijk even op de website van Barú waar je ze zo dicht mogelijk bij huis kunt kopen.

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST