READING

Pharmacia: apothekers restaurant in Lissabon

Pharmacia: apothekers restaurant in Lissabon

Restaurant in Lissabon

In B&B Casa das Janelas com Vista hoefde George niet lang na te denken toen ik hem vroeg waar je in de buurt lekker kon eten: Pharmacia. Tien minuutjes lopen. Het restaurant zit in een 200 jaar oud gebouw dat ooit van een rijke, Portugese familie was. Een soort landhuis lijkt het. De laatste paar jaar heeft de National Pharmacy Association hier haar intrede gedaan. En het restaurant, dat op de begane grond zit met een grote voortuin erbij. Strijk je hier neer, dan kijk je zo over de stad op de rivier uit. Toch vond ik binnen het mooist, het interieur was namelijk helemaal in de stijl van een apotheek. Wees niet bang dat je er steriel bij zit, daar is het veel te kleurig en gezellig voor.

Boter in ’n medicijnpotje
De supervriendelijke serveerster kwam vrolijk vragen of we het concept al kenden. Um, nee. Nou, dat was niet zo moeilijk: kies een paar gerechten waar je zin in hebt. Drie was genoeg. Per persoon? Nee, met zn tweeën, en die dan delen. Klonk weinig, maar de gerechten waren zo vullend en groter dan verwacht, dat het echt meer dan genoeg was. Zeker met het brood erbij. Ze hebben het concept wel leuk uitgevoerd. De boter zit in een medicijnpotje, de amuse in een reageerbuis, de gerechten in van die apothekersbakjes en het water in zo’n grote bruine fles. Je weet wel, waar je hoestdrank ook in zit. Pharmacia is echt een aanrader als je een sfeervol restaurant in de wijk Bairro Alto zoekt. Weer eens wat anders.

Zoek je nog een B&B in Lissabon? Ik sliep in Casa das Janelas com Vista en was enorm enthousiast over de inrichting én het ontbijt..

Restaurant in LissabonRestaurant in Lissabon


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
LOOSELAB INSTAGRAM