Zeemansboter: ruige pindakaas

Zeemansboter pindakaasIk ben gek op pindakaas! En was dan ook heel blij toen Kay, oprichter van Zeemansboter, vorige week voor de deur stond met twee potjes in een papieren zakje. Om uit te proberen. Je zult denken, wat een gekke naam voor pindakaas, maar als je het verhaal erachter kent, snap je ‘m. Het is namelijk ontstaan op Katendrecht in Rotterdam. De thuishaven voor echte zeemannen. Waar ze na een lange zeereis dansten, zongen en sterke verhalen vertelden. Schepen vol pinda’s meerden er aan. Van over de hele wereld.

Smeert ruig, smaakt rijk
En zo is Zeemansboter ontstaan. Na een ruige en vooral lange zeereis uit China komen de biologische pinda’s aan in Rotterdam. En daar maken ze nu pindakaas van. Ruige pindakaas kan ik wel zeggen. Dat merk je meteen als je het op je boterham smeert. Lekker stevig, klef en vol van smaak. Tja, wat wil je ook anders met 99,8% pinda’s en een beetje zeezout. Dus besmeer je boterhammen vooral lekker dik, dan kun je weer met volle vaart vooruit. En het potje, dat staat toch wel veel gezelliger op je ontbijttafel dan die bruin-gele pot met rode letters.. Hebben? Kijk meteen in welke bijzondere winkels ze staan.


Zeemansboter pindakaasZeemansboter pindakaas


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST