READING

Vakantiehuis in Friesland: It Flinkjeboskje

Vakantiehuis in Friesland: It Flinkjeboskje

Vakantiehuis Friesland

Tijdens een zoektocht naar een vakantiehuisje in Nederland kwam ik in Friesland terecht. Bij It Flinkeboskje. Nou, daar wil ik heen, en snel ook! Eigenaren Rixt en Arjan woonden jarenlang op Curacao, en daar werden ze op slag verliefd op de foto’s van deze enorme woonboerderij in Friesland. Alleen zag het er toen nog een stuk minder mooi uit. De boel moest echt nog wel even flink onder handen worden genomen. Ze kochten het, en nog wonend op het tropische eiland maakten ze plannen om de gedateerde boerderij om te toveren tot twee vakantiehuizen: een voor grote groepen (tot 24 personen) en een kleinere variant in het voorhuis (tot 6 personen).

Zus Claartje heeft een goed gevoel voor stijl en interieur, en hielp mee met de inrichting. Vanuit Curacao zochten ze op Marktplaats alvast naar meubels, die de vader van Rixt door het hele land ging ophalen. Een half jaar later werd de boerderij opgeleverd en vlogen ze naar Friesland. Binnen 4 maanden transformeerden ze de boel tot een happy place, met hetzelfde gevoel als ze op Curacao altijd beleefden. Eigenlijk een beach house dus. En die is van alle gemakken voorzien om te kunnen relaxen: van houtkachel tot ligbad, en fruitbomen in de tuin. Meer heb je niet nodig. Toch? Nouja, misschien een pop-up store om de look-a-like retro meubels en vintage spulletjes mee naar huis te nemen. Gelukkig vind je die in de boerderij er tegenover, tijdens evenementen in de Flinkefarm!


Vakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It Flinkeboskje Fotografie: Hans Mossel


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
LOOSELAB INSTAGRAM