Ammos: boutique hotel op Kreta

Ammos kindvriendelijk hotel Kreta

Het Ammos hotel stond al ruim twee jaar op mijn to-go lijst. Ik ontdekte het toen ik een vakantie zocht voor de nodige rust. Maar toen ik het woord ‘kindvriendelijk’ zag, dacht ik: nog ff niet. Want inmiddels wist ik wat dat woord betekende: rondrennende kinderen om je heen die het uitgieren van de pret. Leuk (voor hen), maar echt ontspannen werd ik er niet van. Dus als we zelf later ooit een kindje mochten krijgen, dan zouden we hier absoluut naartoe gaan. Dat was dus vorige maand. We pakten het vliegtuig naar Kreta met onze eigen kleine gil-aap, op naar onze eerste kindervakantie. We arriveerden rond 22:30 uur, en meteen werd duidelijk hoe relaxed het hier was. “Honger?” vroeg Nikos. “Geen probleem, want de keuken is elke avond gewoon tot 0.00 uur open.” En die keuken is fantastisch. De kaart en het dagmenu zijn zo uiteenlopend en lekker, dat je hier elke avond kunt eten zonder twee keer hetzelfde op je bord te krijgen. Het ontbijt was een nog groter feest. Er staat zelfs een bakje M&M’s bij de yoghurt, voor kleine en grote kinderen.

Ammos kindvriendelijk hotel KretaAmmos kindvriendelijk hotel Kreta De ouders van Nikos hebben er 10 jaar over gedaan om dit hotel te bouwen, met lange tussenpozen wanneer het geld op was. Jongste zoon Nikos runt de boel van begin af aan. Samen met architect Elisa Manola heeft hij er een gewild design hotel met 33 kamers van gemaakt. Dat Nikos smaak heeft, proef en zie je de hele dag door. Van het ontbijt tot aan kleine details als veldboeketten en de selectie stoelen die er staan. Toch is zijn hond(je) Johnny hier écht de baas. Die houdt alles nauwlettend in de gaten en is het favoriete speelgoed van de kinderen.Ammos kindvriendelijk hotel KretaAmmos kindvriendelijk hotel Kreta

Waarom het hier een verademing is voor families? Komt-ie: ten eerste is er een enorme speelkelder. Klinkt eng, maar is het niet. Hier zit namelijk een nanny die graag 2 x 2 uurtjes per dag met je kids speelt. Kun jij mooi wat anders doen, zoals op het strand liggen of een drankje doen op het terras. Of beter nog: een massage nemen in de sparuimte, want die hebben ze ook. De mensen die hier werken zijn net een grote familie, supervriendelijk en gek op hun jongste gasten. Ze komen zelfs met wipstoeltjes aangelopen voor de allerkleinsten. Het zwembad is the place to be voor kinderen (met lifeguard die een oogje in het zeil houdt). Meer rust? Dan loop je gewoon het trappetje af om neer te ploffen op de strandbedjes. Verder is het inmiddels duidelijk dat ik helemaal gelukkig wordt van een mooie inrichting. Nou, dat krijg je bij Ammos. Zelfs de kleur van de deuren was een lust voor het oog. En oja, ook niet onbelangrijk: het is hier onwijs schoon. De ramen zie je niet eens, dus dagelijks zag ik mensen voordat ze het restaurant in stapten, hun hand uitstaken om te voelen of er glas is ja of nee. Ik vond ’t grappig, des te meer omdat ik zelf een van de slachtoffers was. Gelukkig zie je daar inmiddels ook niks meer van.

Ammos kindvriendelijk hotel KretaAmmos kindvriendelijk hotel KretaAmmos kindvriendelijk hotel Kreta

Natuurlijk zijn er altijd alleen-een-beetje-jammer-dat puntjes, maar dat had hier niets met het hotel te maken. Ik miste namelijk wat gezellige restaurantjes / winkeltjes ed op loopafstand. Er zijn wel supermarktjes waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt, maar daar blijft ’t wel een beetje bij. Maar geen zorgen, want op 15 minuutjes rijden zit je midden in Chania, een oud havenstadje waar het hartstikke gezellig is. Ze hebben hier boutiques met mooie jurken, veel terrassen aan het water en op donderdag en zaterdag een markt met lokale producten.

Ik was een beetje huiverig voor kindvriendelijke hotels, maar dit is er echt eentje waar ik heel blij van word. Dus een ding staat vast: volgend jaar gaan we gewoon weer. Ken jij ook van dit soort kleinschalige hotelletjes? Laat het me vooral weten in een reactie onderaan dit artikel, ik ben benieuwd!

Meer informatie: www.ammoshotel.com

Ammos kindvriendelijk hotel KretaAmmos kindvriendelijk hotel KretaAmmos kindvriendelijk hotel Kreta


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST