Overnachten in Mechelen: Huis Alfons

Laatst gingen we er een weekendje op uit. Zin om naar België te gaan, maar dan een keertje een totaal andere stad dan Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Brugge. Dat werd dus Mechelen. Daar kwamen wat vragende blikken van anderen bij kijken. Mechelen? Ja inderdaad, want die stad scheen erg in opkomst te zijn. En dat was ook zo, met een nieuwe lading aan restaurants, bars en winkels. De keuze waar we zouden gaan overnachten in Mechelen was ook snel gemaakt: Huis Alfons.

Overnachten in Mechelen Huis Alfons

“Een B&B beginnen, dat was eigenlijk een gevalletje toeval”
Zo vertelt eigenaresse Nele. Ze zat namelijk 15 jaar lang in het buitengewoon onderwijs, waar ze met enorm veel plezier werkte. Maar de laatste jaren kon ze zich niet meer neerleggen bij de werking van het schoolsysteem. Hoogste tijd dus om het roer om te gooien, richting de Dijle in hartje stad. Want daar staat dit pand waar ze samen met haar man op slag verliefd op werd. De intensieve verbouwing tot guesthouse duurde negen maanden, waarbij de oude elementen gelukkig behouden bleven.

Het zit ‘m in de details
Nele is gek op reizen, mooie interieurs, lekker eten en ze drinkt graag koffietjes. Niet zo verrassend dus dat ze veel in de horeca heeft gewerkt en mensen met liefde bedient. En dat is te merken in Huis Alfons, want het is hier met veel oog voor detail ingericht en verzorgd. Zo staat er bijvoorbeeld een zakje gebakken koekjes naast het koffiezetapparaat, dichtgeplakt met een sticker in de huisstijl van Huis Alfons. Van dat soort details word ik heel blij. Verder vind je hier vintage meubels, moderne accessoires en biologische verzorgingsproducten. En ook niet onbelangrijk: in de koelkast staan lokale biertjes voor het grijpen. Badderen kan hier ook, met uitzicht op de Dijle.

Overnachten in Mechelen Huis Alfons
Overnachten in Mechelen Huis Alfons

Breakfast with a view
Als je wilt, maakt Nele een uitgebreid ontbijt voor je, dat je kunt nuttigen aan je eigen tafel met uitzicht op het Dijlepad. Trouwens leuk om even overheen te lopen, want dan zie je de huizen van een hele andere kant. Maar je kunt ook meteen weer de stad induiken, want aan trendy ontbijtzaakjes geen gebrek. Wij zaten bij Coffice om de hoek, ook echt een aanrader. Houd www.looselab.nl in de gaten, want binnenkort geef ik je een lijstje met nog veel meer hotspots in Mechelen.

Overnachten in Mechelen Huis Alfons
Overnachten Mechelen

Adres: Lange Schipstraat 1
Plaats: Mechelen
Boeken via: Booking.com


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST