READING

Vakantiehuisje Terschelling: De Grote Beer

Vakantiehuisje Terschelling: De Grote Beer

vakantiehuisje terschelling

Eind vorig jaar hadden we zin in een eerste vakantie met kleine Mats. Maar dan niet te ver weg (moest nog even oefenen). Dus iets als Zeeland, Friesland, de wadden.. Ja, de wadden, met de boot, dat ging ’t worden. En dan een losstaand huisje, want ik had geen zin in bonzende hotelburen, die daar voor hun rust kwamen en niet voor een zingende kraai midden in de nacht (snap ik). Na lang zoeken kwam ik bij De Grote Beer terecht, een vakantiehuisje op Terschelling met alles erop en eraan. Met als bonus een weids uitzicht over een weiland. Top.

Eind november pakten we de boot en na 10 minuutjes rijden kwamen we aan bij Midsland. Een klein maar fijn dorpje, midden op het eiland. Daar in de buurt stond De Grote Beer. Buiten was het stervenskoud, maar gelukkig stond de vloerverwarming al aan. Ook op tafel lag een warm welkom: een cadeaukaart van de Jumbo, voor twee gratis pizza’s en een zak hout. Want jawel: buiten staat een heuze pizzaoven. Blijer krijg je me niet, want dat ding staat al jaren op m’n verlanglijstje. Het huisje was sowieso van alle gemakken voorzien voor optimaal relaxen. Thee zetten en pasta koken was zo gepiept met de Quooker, en ’s avonds hebben we lekker onderuit gezakt series gekeken op Netflix. En sterren hebben we ook nog gezien. Zelfs in de winter is de hemel hier helder, dus hoefde je alleen maar het trappetje op te klimmen naar het hoge bed met glazen dak om ze te spotten. We zaten hier 5 dagen, maar ik had nog veel langer willen blijven.

vakantiehuisje terschelling

Het huisje staat trouwens op een klein vakantieparkje, met identieke bungalows. Maar toch is De Grote Beer uniek, want het is heel persoonlijk ingericht, en met het beste uitzicht van allemaal. De eigenaresse woont in Amsterdam, maar ze is haar hele leven al verknocht aan Terschelling. In het huisje heeft ze veel persoonlijke spullen verwerkt. Zo is ze gek op paddenstoelen, dus daarvan hangt een grote poster in de gang. Vooral Mats vond die reuze interessant, we hebben alle soorten dan ook dagelijks uitvoerig bekeken en besproken. En de affiches boven de bank kocht ze tijdens reisjes, zoals naar de Guerre et Paix tentoonstelling van Chagall in Parijs. Die mix van mooie meubels en persoonlijke dingen zorgt voor een heel knus gevoel als je in het huisje zit. Mijn fantasie sloeg meteen op hol dat ik ook ooit zo’n vakantiehuisje wil, liefst precies hetzelfde, en dan ook op die plek. Dus, hier gaan we zeker nog een keer naar terug. Als het hartje zomer is, en dan eten we onze pizza uit de houtoven in de buitenlucht.

TIP: kom een paar uurtjes te vroeg voor de boot om nog even Harlingen in te duiken. En dan met name eetcafé Nooitgedagt. Of je eet hier nog even wat voor als je hongerig de boot af komt. Echt een aanrader.

vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling
vakantiehuisje terschelling

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST