Restaurant Nooitgedagt in Harlingen

Restaurant Harlingen

Toen we onlangs in vakantiehuis It Flinkeboskje onze vakantie-in-eigen-land vierden, vertelde eigenaresse Rixt dat Harlingen ook écht leuk was om naartoe te gaan. Dus dat deden we, op de terugweg naar Amsterdam. Na winkel in winkel uit te zijn geweest bij vintage-walhalla Kunsthuis Kort, kookwinkel Koks en Keukenmeiden en Binnen & Buiten, kwamen we bij het hoogtepunt (vind ik dan) van dit gezellige havenplaatsje: eetcafé Nooitgedagt. Dé plek om even bij te tanken.

Lekker blijven hangen
Waarom je ‘m niet mag overslaan? Het terras is knus maar wel met genoeg plek, en binnen kijk je je ogen uit naar alle leuk bedachte details. Je kunt hier een goede kop koffie drinken tussen het winkelen door. Maar langer blijven mag natuurlijk ook. Voor een bol gevuld met kip massala als lunch bijvoorbeeld, en in de avond Coq au Vin of een gezellige potje kaasfonduen. Ook aan de kids is gedacht, met een heuse speelhoek.

Restaurant Harlingen
Restaurant Harlingen

Vijfdaagse zeiltochten langs de Wadden
Het kan zomaar zijn dat je er hier volgend jaar weer heel anders bij zit, want eigenaresse Sytske verandert het interieur elke 3 jaar. Dat heeft ze inmiddels al zo’n zes keer gedaan, dus reken maar uit hoe lang ze hier al zit. Wat Sytske daarvoor zoal deed? Nou, veel. Ze begon al op haar 19e al voor zichzelf, als freelance gastvrouw, troubleshooter en bedrijfsleider bij verschillende horecazaken. Ook had ze een zeiljacht, waarmee ze met 26 gasten vijfdaagse tochten langs de Waddeneilanden maakte. En die sliepen en aten dus ook allemaal aan boord. Tot ze voor anker bleef liggen in Harlingen, en haar intrede deed in het voormalige wijnpakhuis. 

Eigen heel stijl
De wijnen vloeien hier nog steeds rijkelijk, maar Sytske vaart vooral haar eigen koers. Je treft hier dan ook geen standaard hip massaconcept, maar echt een authentiek sfeertje. Ga je binnenkort naar Terschelling of Vlieland? Kom dan twee uurtjes te vroeg voor de boot en duik nog even Nooitgedagt in. Krijg je meteen een vakantiegevoel van. 

Restaurant Harlingen
Restaurant Harlingen
Restaurant Harlingen

Adres: Grote Bredeplaats 35
Plaats: Harlingen
Provincie: Friesland
Website: www.eetcafenooitgedagt.nl


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST