READING

Vakantiehuis in Friesland: It Flinkjeboskje

Vakantiehuis in Friesland: It Flinkjeboskje

Vakantiehuis Friesland

Al 2,5 jaar lang stond dit vakantiehuis in Friesland hoog op m’n lijstje om ooit nog eens naartoe te gaan: It Flinkeboskje. Maar steeds weer was ik te laat en waren de zonnige maanden al volgeboekt. Tot ik een maand geleden dacht: die vakantie naar Frankrijk begin juni gaat ‘m vast niet worden met alle coronamaatregelen, en ik de beschikbaarheid van dit te gekke vakantiehuis weer eens checkte. En wat een geluk: precies deze week was nog helemaal groen. Die is dus voorbij gevlogen en vandaag is alweer de laatste dag. Inmiddels zit ik een beetje te dagdromen, hoe het zou zijn om Amsterdam te verlaten en ergens in een boerderijtje te gaan wonen. Maar dan wel met net zo’n grote tuin, zoveel ramen en fijne woonkeuken zoals hier.

Van Curacao naar Fryslan
Eigenaren Rixt en Arjan woonden jarenlang op Curacao en werden daar op slag verliefd op de foto’s van deze enorme woonboerderij in Friesland. Alleen moest de boel nog wel even flink onder handen worden genomen. Ze kochten het, en nog wonend op het tropische eiland maakten ze plannen om de gedateerde boerderij om te toveren tot twee vakantiehuizen: een voor grote groepen (tot 24 personen) en een kleinere variant in het voorhuis (tot 6 personen). Zus Claartje heeft een goed gevoel voor stijl en interieur en hielp mee met de inrichting. Vanuit Curacao zochten ze op Marktplaats alvast naar meubels, die de vader van Rixt door het hele land ging ophalen. Een half jaar later werd de boerderij opgeleverd en vlogen ze naar Nederland.

Beach house op ’t platteland
Binnen 4 maanden transformeerden ze de boel tot een happy place, met hetzelfde gevoel als ze op Curacao altijd beleefden. Eigenlijk een beach house dus. En die is van alle gemakken voorzien om te kunnen relaxen: van houtkachel tot ligbad en fruitbomen in de tuin. Meer heb je niet nodig. Toch? Nouja, misschien een pop-up store om de look-a-like retro meubels en vintage spulletjes mee naar huis te nemen. Gelukkig vind je die in de boerderij er tegenover, waar ze zelf wonen en geregeld evenementen organiseren.

Is het tijd om weer huiswaarts te gaan en moet je via de Afsluitdijk? Duik dan zeker nog even Harlingen in, al is het maar voor een lunch of diner bij restaurant Nooitgedagt. Echt een aanrader!


Vakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It FlinkeboskjeVakantiehuis Friesland It Flinkeboskje

Fotografie: Hans Mossel


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST