Een boomhut vakantie in Zweden

Boomhut vakantie 15Slapen in een zeecontainer is misschien bijzonder, maar wat dacht je van een boomhut? In het Treehotel in Zweden reis je terug naar je kindertijd. Je hoeft je hut alleen niet zelf te bouwen, dat hebben de architecten al voor je gedaan. Vijf verschillende maar liefst.

Boomhut Cabin
Een cabine is hier idd het juiste woord. Zowel buiten als binnen lijkt het of hij zweeft. En hoe je er komt? Via de lange junglebrug tussen de bomen door. Of je nu in je bed ligt, op de poef zit of bovenop je terras… het uitzicht is geweldig.


Boomhut vakantie 1

Boomhut vakantie 2Boomhut vakantie 3

Boomhut Mirror Cube
Ik zeg: klein maar fijn! Deze kubus is 4 x 4 x 4 meter. Van buiten valt hij bijna niet op, omdat het één grote spiegel is. Wees niet bang dat je de hele dag ooggetuige bent van vogels die zichzelf dood vliegen tegen je raam. Ook daar hebben ze aan gedacht. Er zit namelijk iets in het glas wat vogels als zodanig herkennen. Kom je toch nog tot rust.

Boomhut vakantie 4Boomhut vakantie 5Boomhut vakantie 6

Boomhut Nest
Wil je echt even helemaal onzichtbaar zijn, kies dan voor dit vogelnest. Het lijkt klein, maar zelfs je kinderen passen er nog bij. Moeten ze wel groot genoeg zijn om de ladder op te kunnen klimmen. Het nest is 17 m2 met 4 bedden, een badkamer en een living room. Dankzij de kleine, verborgen raampjes kun je lekker door de takken heen gluren.

Boomhut vakantie 7

Boomhut vakantie 8Boomhut vakantie 9

Boomhut Blue Cone
Op het eerste gezicht denk je aan een speelhuis. Ben je eenmaal binnen, dan weet je wel beter. De hele dag in een luie stoel achter het raam zitten is hier helemaal zo gek nog niet. Boek erbij en ontspannen maar.


Boomhut vakantie 10Boomhut vakantie 11Boomhut vakantie 12

En een ufo
De Ufo is de grootste van allemaal, en voor mij eigenlijk de minst aantrekkelijke. Komt misschien omdat er bijna geen ramen in zitten. Wel een aan de bovenkant om de sterrenhemel te bekijken. Dat is dan toch weer fijn.

Boomhut vakantie 13Boomhut vakantie 14

Verveel je je kapot na twee dagen? Geen nood, er is genoeg te doen. Op een slee zitten achter een paar honden bijvoorbeeld, of op een paard. Heb je niks met dieren, dan kun je daar ook mountainbiken of wandelen.

Zie je jezelf wel zitten in een van deze hutten, pak dan het vliegtuig naar Luleå in het noorden van Zweden. Vanaf daar is het nog een uurtje rijden naar het Treehotel. Een sneeuwscooter en helicopter behoren ook tot de mogelijkheden, wel zo avontuurlijk.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST