READING

Razmataz, van ontbijt tot afzakkertje

Razmataz, van ontbijt tot afzakkertje

Razmataz is een begrip in Amsterdam West. Vooral omdat het bestaat uit een coffeeroom, café en restaurant. Die ook nog eens in elkaar overlopen. Je kunt dus de hele dag blijven hangen op deze fijne plek aan het Hugo de Grootplein, op de rand van de Jordaan.

Restaurant Amsterdam West
Ochtend
De deur gaat om half 9 voor je open. En dan komt de geur van verse koffie je meteen al tegemoet, de Bocca koffie welteverstaan. Ga zitten, sla je laptop open en start je dag. Met een croissant erbij of een stevige boterham met hagelslag. Kan allebei.


Restaurant Amsterdam West
Middag
Om 12.00 uur is het tijd om naar het restaurant gedeelte te verkassen. Idd, voor de lunch! Of je nu kiest voor een croque madame of brood met venkelworst, de Franse kok zorgt er wel voor dat het nét een beetje specialer is dan wat je normaal bij lunchrooms voorgeschoteld krijgt.

Namiddag
Tijd om richting het cafe te gaan. Achterin staat een grote Chesterfield, met een perzisch tapijtje ervoor en een boekenkast erachter. Lekker op de bank hangen dus, met wat ham of bitterballen. Houd je niet van vlees, dip dan je groenten in de humus.

Avond
En nu weer terug naar het restaurant. Nu voor het echie: rogvleugel vooraf, langzaam gestoofde lamsschenkel als hoofdgerecht en een delice de chocola als afsluiter. Of iets anders natuurlijk, want de kaart staat vol verleidelijke gerechten. Je krijgt sowieso een stukje Frankrijk op je bord, met wat Italiaanse invloeden.

Restaurant Amsterdam West

Na de espresso is het tijd om op huis aan te gaan. Of toch nog heel even terug naar het café voor een afzakkertje? Gelukkig sta je binnen 8 stappen weer voor de bar. Niet voor niets blijft dit een geliefde plek voor Amsterdammers.

Adres: Hugo de Grootplein 7-11
Plaats: Amsterdam
Wijk: West
Reserveer een tafelcouverts.nl

In de buurt vind je nog veel meer leuke restaurantjes, zoals Fier Amsterdam en Bar Spek.

 


RELATED POST

  1. Marjan Riksen

    18 juni

    Heerlijk gegeten! Vis van de dag- Dourada. Kaasplankje van Kef.
    Goede fles wijn en alleraardigste bediening!