READING

Good Food: word in 1 maand de beste versie van jez...

Good Food: word in 1 maand de beste versie van jezelf

Good Food Laurianne RuheOnlangs werd het boek van Laurianne Ruhé gelanceerd bij SLA op de Ceintuurbaan. Good Food heet het, over gezonde voeding. Normaal ben ik niet zo happig op dit soort boeken. Ze drukken me altijd even met de neus op de feiten dat ik niet goed bezig ben op het gebied van eten. En de oplossing is dan vaak een ingewikkeld eetpatroon waar ik uren voor in de keuken moet staan. Maar het boek van Laurianne is een wereld van verschil. Het is een soort handleiding van bewustwording tot blijvende verandering. Met duidelijke uitleg waarom bepaalde ingrediënten niet goed voor je zijn, en hoe je die heel eenvoudig kunt vervangen door gezondere varianten die (bijna) even lekker zijn. En tussendoor mag je ook ook nog eens zondigen.

Van suikerkick naar suikerdip
Vier jaar geleden leefde Laurianne vooral van zure matten, donuts en Red Bull. Van suikerkick naar suikerdip. Dat in combinatie met veel feestjes en weinig slaap resulteerde erin dat ze op een ochtend wakker werd, en niet meer kon bewegen. Haar lijf had het opgegeven. Pfeiffer, een chronisch vitamine B12-tekort en zware vermoeidheid, was de diagnose. Ze leerde van haar voedingscoach dat gezond eten voor meer energie zorgde, meer kleur in het gezicht gaf en de wallen liet verdwijnen. Ze vond het zo interressant, dan ze een opleiding Natuurvoedingsdeskundige ging volgen.

80/20 regel
En daar hebben wij weer profijt van. Want in Good Food krijg je helemaal uitgelegd hoe je in een maand de beste versie van jezelf wordt. En daar hoef je helemaal niet zoveel voor te laten. Ze raadt je aan om voor 80% goed te eten met veel vitaminen en mineralen. Dan ga je vanzelf stralen. Voor 20% mag je dan zondigen, want je lichaam is in deze verhouding in staat om het slechte af te breken. Ben je gek op pizza? Kun je gewoon blijven eten, maar dan met een bodem van havermout. En frietjes kun je makkelijk zelf maken met zoete aardappel. Hoef je niet zelf te bedenken, de recepten staan allemaal achterin het boek.


Good Food Laurianne Ruhe

Uitgeperste citroen
Ik ben al een beetje begonnen met gezonder te leven. Het hoofdstuk over bewustwording heeft me het juiste duwtje in de rug gegeven, want daar werd vooral uitgelegd waarom bepaalde voeding slecht voor je is, en hoe je dit makkelijk kunt vervangen door gezondere producten. Dus elke dag begin ik nu met een uitgeperste citroen, vermengd met een glas lauw water. Lekker? Nou nee. Maar het geeft wel een goed gevoel. En dit weekend heb ik frittata gegeten ipv brood. Het zet vast nog geen zoden aan de dijk, maar begin 2015 ga ik echt doorbreken met een ander eetpatroon. In ieder geval voor een maand, en als ik dan echt grote verschillen merk, misschien wel langer.

Good Food van Laurianne Ruhé is onder andere te koop bij ROOTS. Kun je daar meteen beginnen met een cold pressed juice. Nummer 2 is een aanrader.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST