READING

Dorstlust’s Drankerij: eerste frisdrankwinke...

Dorstlust’s Drankerij: eerste frisdrankwinkel van NL

Wat begon met een zomer in Berlijn, groeide in vier jaar tijd uit tot de eerste frisdrankwinkel van Nederland. Met een bonte verzameling aan bijzondere frisdranken inclusief een verhaal. Al jaren voorziet Dorstlust menig feelgood hotspot van de meest bijzondere drankjes. Dus misschien zag je de vrolijke flesjes al op de planken staan bij je eigen stamcafé. Nou, vanaf nu kun je deze mooi in je eigen koelkast zetten, want vorige week was de opening van de eerste frisdrankwinkel van Nederland; Dorstlust’s Drankerij. In de Pretoriusstraat in Amsterdam Oost. Een pandje met stellingkasten vol frisdranken waar je nog nooit van hebt gehoord. Zoals Birch WTR, uit de berkenbomen in Oekraïne. Daar zetten ze dus elk jaar een kraantje in om ‘m leeg te tappen. Of Vigo Kombucha dat niet alleen lekker fris is, maar ook je hele lichaam reinigt. Kan nooit kwaad. En Lemonaid staat er gelukkig tussen. Maar de oudste frisdrank van Frankrijk, Elixia, blijft m’n favoriet. En dan heb ik het over OR, met flintertjes van 24 karaats goud. Die zweven gewoon rond door de hele fles. Zonde om op te drinken.

Van moeders schuurtje tot Dorstlust’s Drankerij
Is het alleen maar frisdrank wat er op de planken staat? Nee, ook speciale biertjes, en sterke dranken zoals Gin. Zelfs barmannen die alle soorten al in huis hebben, ontdekken hier nieuwe merken. Tessa, Boyd en Stephan vertellen je alle verhalen achter de drankjes, en de beste combinaties. Eigenlijk is het hier één groot mix & match avontuur. Ok, nog even terug naar hoe het allemaal begon. Vier jaar geleden gingen ze met z’n drietjes een hele zomer naar Berlijn. Daar dronken ze veel Club-Mate. Heel veel. Eenmaal terug konden ze het nergens krijgen, dus zijn ze het zelf maar gaan importeren. En die dozen stonden allemaal in moeders schuurtje. Tijdens hun studie verkochten ze wat flessen door, en ontdekten ze meer bijzondere drankjes. Toen nog als hobby, maar nog geen jaar later was het een écht bedrijf, Dorstlust, waarbij ze zichzelf op de drankkaart van de leukste hotspots zetten. Die je nu dus ook zelf kunt inslaan bij Dorstlust’s Drankerij. En woon je niet in de buurt, dan kan je altijd nog op hun webshop terecht.

Adres: Pretoriusstraat 1
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Website: www.dorstlust.nl

Dorstlust frisdrankwinkel AmsterdamDorstlust frisdrankwinkel AmsterdamDorstlust frisdrankwinkel AmsterdamFrisdrankwinkel

Fotografie: Mo Juriaan Barends

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST