READING

Generator Amsterdam: design hostel midden in het O...

Generator Amsterdam: design hostel midden in het Oosterpark

Goedkoop overnachten Amsterdam Generator Hostel

Aan het Oosterpark staat al honderd jaar het pand van de faculteit Gezondheidsleer van de Universiteit van Amsterdam, en waar later het zoölogisch museum in kwam te zitten. What a building it is! Twee jaar geleden was de start van een giga verbouwing. Vorige maand gingen de deuren pas weer open, van Generator Amsterdam. Niet zomaar een goedkoop hostel met slaapzalen vol bedden, maar een mooi pand met designkamers. Wel 168. Om aan dat aantal te komen hebben ze er zelfs nog twee verdiepingen bovenop gebouwd. Met wanden van glas. Lijkt het net of je in de bomen zit.

In de collegebanken
Het Generator hostel had al meerdere locaties in Europa, en nu was Amsterdam aan de beurt. Vorige week gingen we naar binnen. En werden meteen jaloers op de gasten; stiekem wilden we zelf ook een nachtje blijven slapen. De oude details van de zoölogische universiteit waren gelukkig behouden gebleven. Zoals de vloer, de glas-in-loodramen én het auditorium, die ze hebben omgetoverd tot een bar. Vanuit de ouderwetse collegebanken kijk je naar een lampjeshemel van laboratorium glazen in allerlei soorten en maten. En van het schoolbord kun je nu niks meer leren dan de verschillende biertjes waar je uit kunt kiezen.Goedkoop overnachten Amsterdam Generator HostelGoedkoop overnachten Amsterdam Generator HostelGoedkoop overnachten Amsterdam Generator Hostel

Slapen in ’t groen
Tegenover het auditorium is het café te vinden, voor een stevig ontbijt en ’n kop koffie. Met allemaal gezellige zitjes, design-meubels en felle, vrolijke kleuren. In contrast met wat er aan de muur hangt; oude zwart-wit foto’s van hoe het hier vroeger was, met mannen in witte jassen in het laboratorium. Krijg je meteen het universiteitsgevoel van terug. Tijd om de lift in te duiken, naar de kamers. Wat dacht je van een tweepersoonskamer met wanden geheel van glas, en uitzicht op het groene Oosterpark? En dan heb je ook nog de sky suite met een eigen keuken en zithoek. Deze ruimte is zo leuk aangekleed, dat ik er zo zou kunnen wonen. Hij wordt zelfs zo nu en dan gebruikt voor vergaderingen.

Dus, een nachtje in dit Generator hostel in plaats van een hotel, is echt niet zo’n gek idee. Ook als je geen tiener of twintiger meer bent, voel je je hier helemaal thuis. Het ademt een en al design, van de totempalen bij binnenkomst tot het vrolijke behang boven je bed. En door de lage prijzen houd je des te meer over voor een avondje goed uit eten. Wat ons betreft een pareltje, verstopt in het park.

Boek direct een kamer via: Booking.com

Goedkoop overnachten Amsterdam Generator HostelAmsterdam Generator hostel

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST