READING

Yelloh! Village: van camping tot glamping

Yelloh! Village: van camping tot glamping

Advertorial.

Vroeger kon je me niet blijer maken dan te gaan kamperen. In de zomer gingen we altijd drie weken met de caravan naar Frankrijk. En toen ik oud genoeg was, kreeg ik m’n eigen huis: een iglo-tent. Wat mij betreft de mooiste weken van het jaar. En daaromheen gingen m’n broer en ik altijd met opa en oma naar camping ‘De Lakens’, met de vouwwagen. De tent was oranje, dus als ik wakker werd leek het net of de zon scheen. Om vervolgens snel naar buiten te rennen om bramen te plukken in de duinen. Maar deze lijn heeft zich niet echt goed doorgezet. Ik kan me bijna niet meer heugen dat ik voor het laatst op een camping heb gezeten. Stom eigenlijk, want er bestaan heel wat leuke kampeerplekken.

Glamping: kamperen met een beetje luxe
En daar werd ik me extra bewust van toen ik vorige week in contact kwam met Yelloh! Village. Ik begon een beetje door de website heen te scrollen, en ik kreeg er ineens weer een beetje zin in. Ze bieden ‘openluchthotels’ in Frankijk, Spanje en Portugal. Lekker in de natuur, en vaak net even wat specialer dan de standaard campings. Yelloh! Village bestaat al 15 jaar en door continue tevredenheidsonderzoek te doen weten ze zichzelf elk jaar weer te verbeteren. Met als beloning dat ze het label ‘best camping’ van Michelin hebben gekregen. Om je alvast een voorproefje te geven, deze glamping varianten lijken me wel wat.

Yellow Village glamping

Coco tent in Bretagne
Als ik ga kamperen, heb ik één voorwaarde: ik moet in de tent kunnen staan. En dat is hier geen probleem. Er zit zelfs een keuken in met magnetron, kookplaat en koelkast. En stoelen om op te zitten. Binnen én buiten. Echt glamping dus. Deze tenten staan midden in de natuur, op 50 meter van het strand.

Yellow Village glamping

Aloha gevoel aan de Franse zuidkust
Of wat dacht je van deze Amerikaanse caravan in Zuid Frankrijk. Met slaapplekken voor vier personen en niet onbelangrijk: een eigen wc. Hoef je niet meer met een wc-rol de camping over. Buiten heb je een heel eigen terras, met meubels van Fermob en een zonnedoek voor de nodige schaduw.

Yellow Village glamping

Mongolië in Frankrijk
In de buurt van Toulouse kun je slapen in een Yurt. Lijkt het net alsof je als nomaden in Mongolië leeft. Binnen dan. Want zodra je de deur opent sta je midden in het Franse landschap. Deze accommodatie is 39 m2, genoeg ruimte voor z’n viertjes dus. Met een keuken, om lekker te kokkerellen.

Zie je jezelf al zitten? Neem dan eens een kijkje op www.yellohvillage.nl. Krijg je meteen een vakantiegevoel van.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST