READING

Surf Guesthouse Olá Onda in Ericeira, Portugal

Surf Guesthouse Olá Onda in Ericeira, Portugal

guest house ericeira ola ondaBen je gek op surfen, of wil je na je citytrip Lissabon nog een paar dagen naar ’t strand? Op naar Ericeira! Het ligt maar een half uurtje van Lissabon vandaan en het is dé surfhotspot van Portugal. En ben je eigenlijk meer van het luieren met gebakjes en wijn, ook dan zit je hier goed. Helemaal als je in Olá Onda Guesthouse slaapt. Nog maar net open, want Jasper en Darcie moesten eerst nog even (9 maanden) een vervallen villa verbouwen.

Jasper en Darcie ontmoetten elkaar 10 jaar geleden in Haarlem. Ze waren niet alleen gek op elkaar, maar ook op surfen. In de zomer werkten ze samen op een surfcamp in Spanje. En dat smaakte naar meer: ze wilden zelf een bedrijf in het surftoerisme opzetten. Op de vraag ‘waar?’ hadden ze snel een antwoord. In Portugal, want Darcie komt daar al haar hele leven vakantie vieren omdat haar moeder Portugees is. En omdat Ericeira dé surfhotspot van Portugal is, en het enige World surfing Reserve in Europa, was de keuze snel gemaakt. Toen ze op internet een vervallen villa zagen, wisten ze: dit wordt ons toekomstige guesthouse in Ericeira.

Maar daar was nog wel even 9 maanden verbouwen voor nodig. Ze hebben (gelukkig) veel aandacht besteed aan het interieur. Bij een gebrek aan leuke meubelwinkels hebben ze bijna alles zelf gemaakt of laten maken. Maar ook hebben ze van alles gekregen en staan er her en der items van de kringloopwinkel. Alles in het huis heeft dus een verhaal. Het interieur heeft veel wit en hout, met een combi van moderne stalen en authentieke Portugese elementen. Boek je hier een kamer, dan heb je sowieso een privé badkamer met regendouche. En misschien wel zeezicht en een balkon. Om te relaxen hoef je niet persé naar het strand, want in de grote tuin vind je een zwembad en meerdere loungeplekken.guest house ericeira ola ondaguest house ericeira ola ondaguest house ericeira ola onda

Op zondagochtend is het hier ‘feest’, met yoga&brunch. Om 11 uur ga je dan 1,5 uur yoga’en bij het zwembad, daarna krijg je een brunch. Naast de gasten komen er Portugezen, toeristen en expats op af. Een gezellige boel dus. Ook in het dorpje kun je lekker eten. Tips van Darcie: restaurant Funky, lunch café Bamboo Bar, koffietentje Ourico Terrace en Nalu Bowls voor supergezonde smoothie bowls. Ericeira is een klassiek vissersdorpje met smalle straatjes en wit/blauwe huisjes. Niet alleen surfers komen hier vakantie vieren, ook de Portugezen zelf. Vroeger kwam de royalty hier graag. Maar oja, je kwam hier natuurlijk om te surfen.. Of je nu beginner bent of hartstikke gevorderd, je kunt hier alle kanten op. Jasper en Darcie regelen graag een surfles voor je bij de Portugese surfschool waar ze mee samenwerken. En kun je wel wat golfen hebben, dan nemen ze je persoonlijk mee naar andere surfspots. Zo beland je op plekken waar je anders niet zo snel naartoe zou gaan.

Vorige keer toen we naar Lissabon gingen, hebben we er nog een paar dagen in Villa Extramuros aan vastgeplakt. Maar de volgende keer combineren we het zeker met dit guesthouse in Ericeira. Nu al zin in!


guest house ericeira ola ondaola-onda-guesthouse-ericeira-front-view


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST