READING

The Manor: van burgerziekenhuis naar modern hotel

The Manor: van burgerziekenhuis naar modern hotel

Hotel Amsterdam Oost The ManorAls ik over de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost fiets, kijk ik altijd even naar het historische gebouw met de zomerse zonneschermen. Het springt gewoon meteen in het oog. Niet zo gek ook, want het is gebouwd in 1890, als burgerziekenhuis. Johan Cruyff is er geboren, en Prins Bernhard lag hier in 1937 na een verkeersongeluk. Koningin Wilhelmina nam meteen haar intrek en heeft zelfs een dikke maand Nederland van hieruit geregeerd. Vandaag de dag lig je hier niet meer omdat je iets mankeert, maar om een beetje tot rust te komen. Sinds twee jaar heeft Hampshire Hotel – The Manor Amsterdam hier namelijk haar intrede gedaan.

Van verpleging naar verwennerij
Het gebouw is ooit ontworpen door architect Van Gendt, en heeft tot 1991 ruim 100 jaar als ziekenhuis gefungeerd. Ben je de 25 nog niet gepasseerd, dan zul je het hier eerder herkennen als stadsdeelkantoor. Klopt, dat heeft hier daarna gezeten. Maar genoeg geschiedenis, het is tijd voor The Manor hotel. Het was even een verbouwing van anderhalf jaar, maar dan heb je ook wat: een modern hotel, gelukkig weer helemaal in de stijl van 1890. Zoals de trap, die volledig in oude staat is teruggebracht. En zit je kamer aan de tuinkant, dan bof je. Kijk het raam maar eens uit. Dan zie je nog steeds het torentje waar vroeger de operatiekamer zat.

In het teken van Amsterdam
Je vindt hier dus een mix van oud en modern. Met een vleug van Amsterdam. Dat ervaar je meteen als je binnenloopt, vooral als je in de hal de kleurige collage uit de stad ziet. Is alvast een voorproefje van de foto’s die groots in de kamers hangen. In elke van de 125 kamers trouwens een andere, dus je zit er altijd uniek bij. En gebakken, want de kamers zijn behoorlijk ruim. Bij de wat luxere kijk je vanuit je bed via een doorkijkje zo de badkamer in. ’s Morgens word je helemáál verwend, want dan staat beneden een uitgebreid ontbijt op je te wachten. In hun Italiaanse restaurant Enoteca. Moet je eerst even de gang door met Andreaskruisen. Voel je meteen weer dat je écht in Amsterdam zit. In een heel mooi deel met leuke koffietentjes, restaurantjes en kroegen om de hoek, vlakbij het Oosterpark. Ja, dé plek om in je de watten te laten leggen.

Adres: Linnaeusstraat 89
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Boeken viabooking.com

Hotel Amsterdam Oost The ManorHotel Amsterdam Oost The ManorHotel Amsterdam Oost The ManorHotel Amsterdam Oost The ManorHotel Amsterdam Oost The Manor


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST