READING

Bar Joost: dé buurtkroeg van Amsterdam Oost

Bar Joost: dé buurtkroeg van Amsterdam Oost

Bar Joost Amsterdam OostEindelijk is de dag daar dat ik over Bar Joost mag schrijven, want alle puntjes staan inmiddels op de i. Ik kan het me nog goed herinneren. Donderdag 12 juni was het openingsfeest, en de Molukkenstraat stond vol vrolijke mensen. Waaronder ik, want mijn oud collega en vriend Bas (nee, hij heet niet Joost) was samen met zijn vriendin Barbara een café begonnen. Hij stapte op een avond zomaar een buurtkroeg in dat toen nog De Gabbers heette. Wat hij zag deed pijn aan z’n ogen en dacht: dit kan beter. Na een maand stevig doorklussen was Bar Joost een feit.

Lokale zoektocht
Al ruim een half jaar staat Bas te knallen achter de bar. Of daarbuiten, om de beste lokale drankjes te ontdekken. Zo komen alle bieren uit Amsterdam: Brouwerij ’t IJ, Brewboys, Bruut, Butchers Tears, Oedipus, Two Chefs en Wispe. Bij elkaar 30 speciale, lokale biertjes. Houd je daar niet van, dan zijn er speciale ciders. Of wat dacht je van mijn favoriet: de icetea van ChariTea. En Lemonaid niet te vergeten, alleen al de flesjes zijn een lust voor het oog. Heb je trek, dan staan er stevige happen op de kaart. Kaas, wild zwijn worst en sinds een week soep met brood. Van de soepfabriek. En oja, zelfs de koffiebonen zijn lokaal gebrand. Toen ik de eerste keer naar de suiker greep, werd ik meteen op m’n vingers getikt. De koffie was al zacht genoeg van zichzelf, zonde om ‘m te verpesten. Eens. Last but not least: Robin, Jelle en Renee hingen altijd zo graag aan de bar, dat ze tegenwoordig ook vaak áchter de bar staan. En ja, ook zij passen in het lokale rijtje, ze wonen om de hoek.

Waterbuffels en gitaarmuziek
Je komt hier niet alleen voor de bijzonder lekkere drankjes, ook voor de gezelligheid. Altijd als ik hier kom, zit er wel iemand met een interessant verhaal. John bijvoorbeeld, die hier graag achter z’n laptop zit te werken. Een paar maanden per jaar zit hij in Thailand, in zijn eigen gebouwde huis. Om studenten te begeleiden, maar ook om te kijken of zijn loslopende waterbuffels er nog zijn. Een verrassend goede investering waarvan de opbrengsten voor een groot deel naar de lokale bevolking gaan. Of de fotograaf van AT5 komt ineens binnen om zijn vangsten van de dag te laten zien. En heb je een keer geen zin om te praten, ook goed. Pak je er gewoon een Lonely Planet bij, of je luistert naar de lokale muzikanten. Bij Joost hoeft niks, maar mag alles.Bar Joost Amsterdam OostBar Joost Amsterdam OostBar Joost Amsterdam OostBar Joost Amsterdam OostBar Joost Amsterdam OostBar Joost Amsterdam OostBar Joost Amsterdam Oost
Van Lemonaid tot zeeppompje
Hier dronk ik voor het eerst Lemonaid en ChariTea en was meteen verkocht. Niet alleen door de leuke flesjes, de smaak en de natuurlijke ingrediënten. Ook het verhaal erachter; van elk verkocht flesje gaat er namelijk een deel naar de verbetering van de leefomgeving van de boeren waar de producten vandaan komen. Maar nog leuker vond ik ze bij de wc, daar was ie namelijk omgetoverd tot zeeppompje. Ik wilde ze meteen hebben. Gelukkig kan Bas alles regelen en inmiddels verkoop ik de Lemonaid flesjes + zeeppompje zelf! Leuk voor in de keuken of de badkamer.

Zeeppomje Lemonaid

Adres: Molukkenstraat 33
PlaatsAmsterdam
Wijk: Oost
Facebookwww.facebook.com/debarvanjoost


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST