Gouden tip: Golden Banana in Cambodja

Hotel Siem Reap Golden BananaStaat wereldwonder Angkor Wat (het grootste religieuze bouwwerk ter wereld) in Cambodja op je bucket list, dan heb ik een gouden tip voor je. Overnacht in Golden Banana. Iets daar vandaan in Siem Reap. Een waar paradijs met zwembad (zout water, lekker voor je huid) en een bad op je balkon. Je bent gewaarschuwd, je komt hier met moeite weg.

Nederlandse eigenaar
Golden Banana staat bekend als gay-friendly, en dat merk je meteen. Niet door de mensen die hier verblijven, maar de medewerkers. Homoseksualiteit wordt niet erg geaccepteerd in Cambodja. De eigenaar van Golden Banana is Nederlands, en zorgt dat ze toch werk hebben. En Engels leren door veel te communiceren met de bezoekers. De jongens zijn lief, zitten vol humor en zorgen er in ieder geval voor dat het je hier aan niets ontbreekt. Zelfs als je om 4 uur ’s morgens wilt ontbijten is dat geen enkel probleem. Tja, zolaat moet je wel op als je voor zonsopgang bij Angkor Wat wilt zijn.


Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana Hotel Siem Reap Golden Banana

Franse bakkerijtjes
Dit paradijsje zit in een steegje. Loop je de onverharde weg met eetkraampjes uit, en de brug over, dan kom je in downtown Siem Reap uit. Links kun je een overdekte markt induiken voor lokale producten. Loop je rechtdoor, dan kom je langs bakken vissen die niet kunnen wachten je dode huid op te eten. Heb je zelf trek, dan zijn er genoeg pizzeria’s en Franse bakkerijtjes, met croissants en brownies. Maargoed, daarvoor ben je hier vast niet helemaal naartoe gereisd. Op naar Angkor Wat

De wondere wereld 
Pak een tuktuk en binnen 20 minuten sta je tussen geweldige tempels. Allemaal anders, met een eigen verhaal. Een gids is daarom wel een must, anders mis je toch iets. Als je wilt, kan Golden Banana dit allemaal voor je regelen.  Trek voor deze plek gerust een paar dagen uit, je raakt niet uitgekeken.

Angkor-Wat-2Angkor-Wat-5Angkor WatAngkor WatAngkor WatGolden Banana heeft meerdere accommodaties. Kijk maar op de website: www.golden-banana.com.

Kun je niet wachten erheen te gaan, boek dan meteen een kamer via booking.com


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST