READING

Hoftrammm: rijdend restaurant door hartje Den Haag

Hoftrammm: rijdend restaurant door hartje Den Haag

Tram restaurant Den Haag Hoftrammm

Laatst was ik op zoek naar een bijzondere avond, mét diner. Zoiets als Vuurtoreneiland, maar dan net weer even anders. Na veel geGoogle belandde ik op iets leuks: Hoftrammm. Een oud beestje, nummer 3035, omgebouwd tot restaurant. En hij rijdt nog ook; van downtown Den Haag tot aan de duinen van Scheveningen. En weer terug.

Stabiele tafeldekking
We stapten op bij halte Rond de Grote kerk. Trappetje op en je komt terecht in het meest bijzondere restaurant ever. Rechts staan tafeltjes gedekt voor vier personen, links voor twee. In het midden van de tram was de keuken waar twee koks een hoogwaardig viergangendiner in elkaar toverden. Samengesteld door bekende ADHD kok Pierre Wind. Van tevoren was ik heel benieuwd hoe het zou gaan met bijna omvallende glazen, maar dat ging hartstikke goed. Helemaal achterin is trouwens speciaal een toilet gebouwd. Ook niet onbelangrijk. Al is het best gek als je erop zit en je gaat ineens de bocht door.Tram restaurant Den Haag HoftrammmTram restaurant Den Haag Hoftrammm

Zoete snackbar
De hele avond kwam het ene verbluffende gerecht na het andere. Van aardbeienrisotto in artisjokken bouillon die je zelf met een theezakje mag trekken, tot een snackbar dessert met een zoet broodje kroket, friet met chocoladesaus en een milkshake. Ondertussen rijdt de tram je twee uur lang rond door de Haagse stad. Hoelang je er precies over doet, ligt een beetje aan de situatie op de weg. En dat is altijd weer een verrassing. Ook voor de mensen die bij de tramhaltes staan te wachten trouwens, die kijken naar binnen alsof ze water zien branden. Die verbaasde blikken waren misschien nog wel het leukste van de avond.

Krijg je al trek? Reserveer dan wel op tijd, want de tram zit snel vol. Maar gelukkig komen er maandelijks nieuwe dinerritten bij. Goede reis!

Tram restaurant Den Haag Hoftrammm


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST