READING

Overnachten in Dordrecht: Villa Augustus

Overnachten in Dordrecht: Villa Augustus

Overnachten in Dordrecht

Drie jaar geleden heb ik met een vriendin wat bedacht: voortaan geven we elkaar voor onze verjaardag een weekendje Nederland cadeau. De jarige jop krijgt twee opties om uit te kiezen, en dan is het hotel één grote verrassing. Maastricht, Nijmegen, Middelburg en Den Bosch liggen achter ons, nu was overnachten in Dordrecht aan de beurt. Stiekem hoopte ik dat we naar Villa Augustus zouden gaan, een hotel dat al lang op mijn verlanglijstje stond. Weken heb ik geprobeerd via indirecte vragen erachter te komen of dat het zou worden, maar ze liet niks los.. Tot we op de dag zelf langs Mercat reden en ze m’n gezeur zat was: “Ja Lous, we gaan naar Villa Augustus.” Gelukkig. Ik had me er al een heel beeld van gevormd hoe het er allemaal uit zou zien daar, en echt, achter de bemuring kom je in een totaal andere wereld terecht.

Potje perenmoes
We kwamen binnen via de achtertuin, of de voortuin.. nouja in ieder geval die aan de waterkant. Het leek wel of we in Italië waren beland; aan weerszijden van de uitgestrekte vijver stonden allemaal van die houten bankjes. Dan de andere kant van de toren, daar gebeurt het eigenlijk. Of tenminste, daar is de beroemde moestuin waar het aangrenzende restaurant de vruchten van plukt. Toen we er waren, was het zo’n mooie dag dat het hele terras vol zat. Maar dat maakte niet zoveel uit, want je kunt gewoon wat te drinken halen, en op een van de bankjes in de tuin gaan zitten. Was eigenlijk ook wel een stuk relaxter. In het restaurant staat ’s morgens het ontbijt voor je klaar, maar je kunt hier ook lunchen en dineren. Allemaal biologisch, en als je geluk hebt uit eigen tuin. Ik had eerder al gelezen over een winkel, die bleek daarachter te zitten. Een gezellige plek waar je allerlei tuin- en keukenspullen kunt kopen. Van kookboeken tot plantenpotten. En ‘n vers gebakken taart tot een potje perenmoes. Altijd leuk voor thuis.


Villa Augustus DordrechtVilla Augustus DordrechtVilla Augustus Dordrecht

Twintig torenkamers
Ok, last but not least: het hotel zelf. Er wachtte nog een verrassing op de zesde verdieping. Toen we de grote kamer in kwamen, stond er in het hoekje namelijk een wenteltrap, die in het torentje op het dak uitkwam. En wat een uitzicht heb je vanaf hier, over heel Dordrecht en de rivier. Ongetwijfeld de meest bijzondere plek van heel Villa Augustus. Maar alle 37 kamers zijn uiteraard geweldig hier. Er zijn er twintig in de watertoren, en nog een aantal beneden waarbij je ’s morgens zo de tuin in loopt. Allemaal uniek ingericht, met een mix van vintage en modern. Dus, ook al heb je helemaal niks in Dordrecht te zoeken: boek een nachtje in Villa Augustus en je hoeft nergens meer heen.

Adres: Oranjelaan 7
PlaatsDordrecht
Boeken via: Booking.com

Villa Augustus DordrechtVilla Augustus DordrechtVilla Augustus DordrechtVilla Augustus DordrechtVilla Augustus Dordrecht


RELATED POST

  1. Danielle

    4 juni

    Wat een leuk cadeau-idee-tussen-vriendinnen!! En een prachtige plek om met wat voor een reden dan ook, eens te bezoeken.
    Groet,
    Danielle