READING

Bar Botanique: pizza onder de palmboom

Bar Botanique: pizza onder de palmboom

Eten Amsterdam Oost Bar BotaniqueOp weg naar de Javastraat fietste ik altijd langs De Ponteneur. Een café in een oud schoolgebouw uit 1886. Mensen zaten voor de deur hun krantje te lezen met een kop koffie in de hand, en op de achtergrond een langsrijdende trein. Al 25 jaar lang was het de huiskamer van de buurt. Tot op een avond iedereen hun stoel mee naar huis mocht nemen, want de deuren werden definitief gesloten. De drie bekende horecajongens kwamen de hoek om zetten en verbouwden de boel grondig tot een botanische, tropische bar. Mét een stukje schoolgeschiedenis. De voormalig juffen vertellen er graag over op ’t terras. Maar ook zie je het aan de ringen die aan het plafond hangen, en de spiegels.

Huiskamer met hoekjes
Die spiegels maken het hier nog speelser. Kijk je er van bovenaf in, dan zie je meteen tussen de palmbladeren door wat er bij je benedenburen op hun bord ligt. En dat kan zomaar Melanzane di Parmigiana zijn, een piranha steak met port saus of een pizza Tartufo. Met gepocheerde ananas toe. Want het moet natuurlijk wel een beetje tropisch blijven. Ook overdag kun je je hier trouwens prima vermaken; van ontbijt tot lunch en de borrel. Kun je meteen afwisselen waar je zit, want de ene hoek ziet er nog leuker uit dan de andere. Op de bankjes bij het raam kun je ongegeneerd mensen kijken, en de lange tafel is perfect om je krant op uit te slaan. Of je laptop open te klappen. Werken onder de palmboom in Amsterdam, wat wil je nog meer?

Adres: Eerste van Swindenstraat 581
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Website: barbotanique.nl

Eten Amsterdam Oost Bar BotaniqueEten Amsterdam Oost Bar BotaniqueEten Amsterdam Oost Bar BotaniqueEten Amsterdam Oost Bar Botanique


RELATED POST

 1. Karlien

  11 augustus

  Wat een gaaf concept. Hier ga ik binnenkort heen met mijn laptop 🙂

 2. Karen

  15 mei

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen