READING

Bam Boa: een portie vakantiegevoel aan de Amstel

Bam Boa: een portie vakantiegevoel aan de Amstel

Toen vorig jaar bekend werd dat het beroemde Portugese restaurant Girassol de deuren ging sluiten, waren sommige Amsterdammers een beetje in mineur. Totdat er iets anders verrassend leuks voor in de plaats kwam: Bam Boa. Wanneer je hier binnenkomt, krijg je meteen het gevoel alsof je op vakantie bent. 

Restaurant Amsterdam Oost Bam Boa

‘We doen het gewoon’
Dat vakantiegevoel was ook precies de bedoeling van Carlo, Diego en Kae. Want zo hadden ze het bedacht rond kerst 2018. Ze misten namelijk een horecaplek in Amsterdam waar echt een vakantie vibe hangt. Dus dachten ze: waarom niet zelf zoiets beginnen? Ze gingen meteen aan de slag met moodboards op Pinterest en waren helemaal enthousiast. ‘We doen het gewoon, we zien wel hoe het loopt.’ Nou, dat loopt dus al sinds dag één als een tierelier. Kan ook niet anders, met zo’n interieur. Kae heeft de hele boel ingericht met meubels en accessoires die ze overal en nergens vandaan haalde. Zelfs uit hun eigen huis. 

Wat ze alle drie lekker vinden
De menukaart is niet zo makkelijk te definiëren, want het is niet één bepaalde keuken. Het zijn eigenlijk gewoon gerechten die ze alle drie lekker vinden. En dat is van alles en nog wat: van crispy pork belly bao’s tot langzaam gestoofde beef short rib. En laten we m’n favo homemade cassava chips niet vergeten. De gerechten zijn om te delen (als je dat wilt tenminste), zodat je zoveel mogelijk kunt proeven van de kaart. Je kunt hier trouwens ook laat ontbijten of lunchen, met sandwiches en salad bowls. Of gewoon even een kop koffie komen drinken tussendoor.

Restaurant Amsterdam Oost Bam Boa

Zomer- en wintervibe
Niet alleen de menukaart verandert met de seizoenen mee, ook de inrichting is in de winter nét even anders dan in de zomer. Denk aan warme kleuren als beige en okergeel, met winterse accessoires zoals schapenkleedjes. In de zomer vliegen die de deur uit en komen er zachtroze tinten voor terug, en kussens met schelpjes. Bonus tijdens de zonnige maanden is natuurlijk het terras aan de Amstel. Lekker eten en drinken met uitzicht op langsvarende bootjes. Wat wil je nog meer?

Adres: Weesperzijde 135
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Websitewww.bam-boa-amsterdam.comRELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST