READING

Home Baked: het nieuwe boek van Yvette van Boven

Home Baked: het nieuwe boek van Yvette van Boven

Kookboek home bakedHet was het wachten meer dan waard: vorige week kreeg ik van Yvette van Boven haar nieuwe boek, Home Baked! In de kookstudio van Dille & Kamille. Yvette maakte daar live twee van haar favoriete recepten: Cinnamon rolls van zoete aardappel en Triple Chocolate Chunkies. Yvette is gek op chocola, en ze wilde eens kijken hoe ze zoveel mogelijk chocola in een recept kon verwerken. Nou, dat was gelukt. Tijdens het bakken mochten we haar het hemd van het lijf vragen. Wist je dat je voor au bain marie het beste chocola met minimaal 70% cacao kunt gebruiken? Ik niet. Die schijnt het mooist te smelten, zonder brokkeltjes.Kookboek home baked

365 dagen in de keuken
Yvette heeft een tijd lang in de keuken gestaan van het restaurant Aan de Amstel in Amsterdam, dat ze samen met haar neef runde. Tot vorig jaar. De afgelopen 365 dagen heeft ze voornamelijk in haar eigen keuken gestaan, om alle 200 recepten uit te proberen en op te schrijven. Samen met haar man Oof heeft ze het boek helemaal zelf gemaakt. Oof deed de fotografie, en Yvette zelf de gezellige illustraties. Een van haar eerder uitgebrachte kookboeken Home Made is al jaren mijn favoriet uit de boekenkast, en daar staat Home Baked nu heel mooi naast.

Aan de bak
Behalve dit weekend dan, want toen heeft ie voornamelijk op het aanrecht gelegen. Ik ging namelijk zelf aan de bak. Startend met de ‘heel lichte citroen-maanzaadcake’. Met glazuur van een hele bus poedersuiker. Ben ik gek op. Toen ik dit recept tegenkwam tijdens het bladeren, wist ik: dit wordt mn eerste baksel uit dit boek. Jaren geleden heb ik deze in Malawi gegeten. Die was zó lekker, dat ie niet te evenaren was. Tot nu. Want deze variant kwam wel erg in de buurt. En is super eenvoudig te maken.Kookboek home baked

Een ei erbij
Wat er uiteindelijk van overbleef, waren vier eidooiers. Tja, wat doe je ermee? Gelukkig gaf Yvette de tip om er lemoncurd van te maken, dus dat heb ik meteen gedaan. En het was écht heel makkelijk. Nog een extra eidooier erbij in de steelpan, samen met basterdsuiker en citroensap. Beetje roeren en laten koken, boter erbij en af laten koelen. Klaar is kees. Nu alleen de scones nog, daar ga ik morgen mee beginnen.

Ook al bak je er niks van in de keuken, Yvette heeft alles zó eenvoudig uitgelegd in Home Baked, dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Voortaan bak jij je eigen taarten en brood in een handomdraai. Je kunt het boek bij de betere boekhandel kopen. En als het regent, bestel je ‘m gewoon online.

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST