READING

Barchel: van kapperszaak tot all day foodbar in An...

Barchel: van kapperszaak tot all day foodbar in Antwerpen

Antwerpen stond weer op de planning, dus het was tijd om mn to-go-lijst erbij te pakken. Daar stond Barchel bovenaan te pronken: een all day foodbar. Een soort Tinsel had ik me voorgesteld, maar dan wat groter. En dat klopte wel zo’n beetje. Ook zo’n fijn interieur, met een menukaart waarvan het maar moeilijk kiezen is. Allemaal verzonnen en gerealiseerd door Ellen en Charlotte. Ook de bewoners zijn er blij mee: “Eindelijk iets aan deze kant van de Leien”.

Vroeger zat hier een kapperszaak, met een lap marmoleum op de grond. En dat is maar goed ook, want daardoor was het parket wat eronder lag nog supermooi. Charlotte, die vroedvrouw was, wist dat de kapper ging stoppen. Ze zag het als dé locatie voor hun eigen toko. Samen met Ellen, die toen nog HR-verantwoordelijke was, trokken ze de stoute schoenen aan en haalden de 85-jarige huisbazin over. Die geloofde in hen. En terecht, want Barchel loopt als een tierelier. Kan ook niet anders, als je de inrichting en de menukaart ziet. Wat daar allemaal op staat? Gehaktballetjes met hummus bijvoorbeeld, en een haloumi bagel. Maar ook een simpel zacht gekookt eitje, met soldaatjes. Voor wie nu denkt: met wat? Dat zijn dus stukjes geroosterd brood. Die kun je daar dan in dopen. Je kunt hier dus ’s morgens en s’middags binnenlopen voor je portie soulfood. In de lente en zomer zit je er trouwens extra zonnig bij, in de binnentuin of voor de deur.

Adres: Van Breestraat 6
Plaats: Antwerpen
LandBelgië
Websitebarchel-antwerp.com

Lunch Antwerpen centrum foodbar BarchelLunch Antwerpen centrum foodbar BarchelLunch Antwerpen centrum foodbar BarchelLunch Antwerpen centrum foodbar BarchelLunch Antwerpen centrum foodbar BarchelLunch Antwerpen centrum foodbar Barchel


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST