READING

Cleeff: lunchen in de oude Apotheek in Haarlem

Cleeff: lunchen in de oude Apotheek in Haarlem

Lunchen Haarlem Cleeff

De Kleverparkbuurt in Haarlem ken ik al van jongs af aan op m’n duimpje. Want mijn opa en oma woonden daar. Geregeld scheurde ik rond op m’n driewieler en maakten we een ommetje langs de geurende bakker, de fleurige bloemenvrouw én de apotheek, voor de nodige ouderdomspilletjes. Dat is inmiddels 30 jaar geleden. Een tijdje terug stond het pand ineens leeg. De apotheek was eruit, en er stond een figuurlijke rij aan geïnteresseerden voor de deur die hier iets nieuws wilden beginnen. Rik en Merel waren uiteindelijk de gelukkigen; inmiddels staat Cleeff in sierlijke letters op ’t raam.

Van Amsterdam tot Haarlem
Rik was 15 jaar lang vormgever. Uitdagend en afwisselend, maar de hele dag achter dat beeldscherm zitten, daar was ie wel een beetje klaar mee. Hij ging op reis door het westen van Amerika, en kwam tig leuke koffie- en lunchtentjes tegen. Zou hij zoiets niet kunnen gaan doen? Ja, zeker wel. Merel, die hij al een tijdje kende, bleek ook bezig te zijn met zulke plannen. Ze trokken de stoute schoenen aan en besloten samen het diepe in te duiken. Met wat, dat hadden ze nog niet helemáál gedefinieerd. Ze zochten en vonden een locatie in Amsterdam, maar die ging op t laatste moment toch niet door. Merel had vaker iets laten vallen over de voormalige Park apotheek bij haar om de hoek, die al een tijdje leeg stond. Via via kwamen ze in contact met de eigenaresse en na een zenuwslopende periode kwam het verlossende antwoord; het pand was voor hen.

Lastig kiezen
Een maandenlang traject volgde om het bestemmingsplan te wijzigen, voor de horecavergunning. Genoeg tijd om te onderzoeken waar de buurt behoefte aan had. Dat was dus een plek voor ontbijt, lunch en borrel. Wat er zoal op de kaart staat? Wentelteefjes met poedersuiker, ’n broodje makreelsalade, Griekse rode linzensoep, limoentaart en bitterballen. Voor mensen met keuzestress hebben ze trouwens ook een oplossing: 2 apart belegde boterhammen, mag je zelf kiezen wat erop mag. En dan is er ook nog een bord, waar allemaal smoothies en naast-de-kaart dingen op staan. Voor ieder wat wils. Dus ga je een keer naar Haarlem, maak dan hier een tussenstop. Het zit namelijk lekker dicht bij het station.

Adres:  Kleverparkweg 13
Plaats: Haarlem
Facebook: /cleeffhaarlem

Lunchen Haarlem CleeffLunchen Haarlem CleeffLunchen Haarlem CleeffLunchen Haarlem CleeffLunchen Haarlem Cleeff
 

 


RELATED POST

  1. Wat leuk!
    Zeker een bezoekje waard dus