Lunchen en lezen bij Staal in Haarlem

Lunchen in Haarlem Staal

Aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem zit sinds een half jaartje een nieuwe hotspot: Staal. Oprichters Sabien Bosman en Jeroen Kans hebben een grote passie voor eten en lezen. En dat zie en proef je hier meteen. Alles wat op de kaart staat is zoveel mogelijk biologisch uit de streek. Zo kun je kiezen voor soepen, salades of een goed belegde boterham van het Vlaamsch Broodhuys. Met Bergense Blonde bijvoorbeeld, een brie uit Noord-Holland.

Eten wat de pot schaft
En dan die andere liefde: lezen. De kast vol boeken valt meteen op bij binnenkomst. En zie je er een goeie tussen staan, dan mag je ‘m gerust lenen. Net als in de bibliotheek, maar dan een stuk gezelliger. Met koffie en homemade taart erbij. Op donderdag- en vrijdagavond kun je hier trouwens ook dineren. Dan komt er een driegangendiner op tafel volgens het table d’hôte-principe: eten wat de kok die avond gekookt heeft. En het recept vindt je vast terug in de boekenkast. Als je goed zoekt.

Pop-up event van Coeur Blonde
Zaterdag 22 november organiseert Coeur Blonde een pop-up event in Staal. Met allemaal lekkere hapjes in herfststijl en tafel styling inspiratie voor de feestmaand. En die mooie versiering kun je meteen kopen in het gecreëerde winkeltje, net als de woonaccessoires, sieraden en stationery. En dan pakken ze het ook nog eens heel mooi voor je in. Ze staan hier die dag van 16.00-18.00 uur. Laat de feestmaand-voorpret maar beginnen!


Lunchen in Haarlem StaalLunchen in Haarlem StaalLunchen in Haarlem StaalLunchen in Haarlem StaalLunchen in Haarlem 6

Adres:  Gedempte Oude Gracht 46
PlaatsHaarlem
Websitewww.staalhaarlem.nl


RELATED POST

  1. Karin

    19 november

    Wat leuk! Ik ben al een aantal keer langsgelopen maar misschien is het nu tijd om er een keer heen te gaan!