READING

Eten van het spit bij café Lennep in Oud West

Eten van het spit bij café Lennep in Oud West

Restaurant Amsterdam West Cafe Lennep

Ik was er al een aantal keer langs gefietst op de Jacob van Lennepkade, en afgelopen zaterdag was het hoogste tijd om ook eens naar binnen te gaan. Vroeger zat Fijnhout hier. Als het mooi weer was, zat het terras altijd bomvol aan het water. Maar tijdens de donkere wintermaanden liep het hier nou niet echt storm. Een wereld van verschil met Café Lennep. We liepen er rond 19 uur binnen en het zat afgeladen vol. Toen ik aan de vrolijke jongen van de bediening moest bekennen dat ik niet had gereserveerd, was dat geen probleem. We mochten lekker aan een hoek van de grote vierkante tafel zitten.

Boerderijkippetje op de plank
Als je binnenkomt, valt meteen de rotisserie op, waar de boerderijkippetjes aan het warmdraaien zijn. Maar ook de rollade van aubergine en hotdogs kun je van ’t spit krijgen. Of wat dacht je van Rib eye en dorade van de gril? Het staat allemaal op de menukaart. Net als hamburgers. En wat ik zo leuk vind, is dat je je eten op een houten plank geserveerd krijgt. En je sla in een weckpot. Zo wil ik het thuis ook! Maargoed, omdat ik die dag had ontbeten met chocoladetaart, en geluncht met een brownie, zei een stemmetje in mn hoofd dat het beter was om gewoon een grote salade te eten. Maar dan wel die met buffelmozzarella, spinazie, rucola, gegrilde groenten, pesto en brood. Echt een aanrader ook! En oja, de bediening mag er ook wezen. Onwijs vriendelijk allemaal. Zeker gaan eten dus, maar zou voor de zekerheid wel even reserveren. Zeker in het weekend.


Restaurant Amsterdam West Cafe LennepRestaurant Amsterdam West Cafe LennepRestaurant Amsterdam West Cafe Lennep
Fotografie: Table to Desk

Adres: Jacob van lennepkade 334
PlaatsAmsterdam
WijkWest
Reserveer een tafelcouverts.nl


RELATED POST

  1. […] kaart. Met onder andere kip van het spit, hamburgers en hotdogs, geserveerd op een houten plank. Looselab, Culy en Yourlittleblackbook zorgen er voor dat ik zeker weet dat dit een restaurant is waar ik […]