READING

Waan je helemaal Thuis aan de Amstel

Waan je helemaal Thuis aan de Amstel

Thuis aan de Amstel Amsterdam

Al een jaar roep ik dat ik naar Thuis aan de Amstel wil. Een voormalige ingenieurswoning van de Zuidergasfabriek, helemaal omgetoverd tot een culinair en artistiek café. Plus een geweldige voortuin met uitzicht op de Amstel. Een parel achter de ongezellige Spaklerweg met McDonalds en de Gamma. En vroeger trouwens ook The Powerzone, waar ik op m’n 18e elk weekend op de dansvloer stond. Een wereld van verschil met Thuis aan de Amstel, waar je heel ontspannen koffie drinkt met een stuk wortelcake met witte chocola. Starend naar de bootjes die de stad in en uit varen. Als je hier niet tot rust komt, dan weet ik ’t ook niet meer.

Huis vol kunst
Eigenaresse Katelijne werkte bij een adviesbureau voor duurzame handel en jogde elke dag langs dit vervallen huis tussen een jungle aan onkruid. Ze zag er destijds een koffiecafé in, en greep haar kans met compagnon Eline van Gulik. Drie jaar later werd de droom werkelijkheid; een huis waar je kunt eten en drinken. En kunst kunt bekijken. Loop de trap maar eens op, in de kamers hangen allemaal mooie schilderijen. Mijn favoriet: die van Denise Rosenboom, met fel gekleurde plattegronden van de stad. Beneden waan je je op het platteland, met uitzicht op de torens van het Amstel Business Park.

Beschuit met aardbeien
Zoals in heel Amsterdam, zit het terras natuurlijk aardig snel vol. Want als de zon schijnt, komen we allemaal op hetzelfde idee; zo snel mogelijk naar buiten, lekker met z’n allen op een kluitje zitten. Liefst ergens aan het water. Zo ook afgelopen weekend. Maar ook al is alles bezet, dat maakt hier helemaal niet zoveel uit, want dan word je op een gezellig wachtbankje gezet. Oók met uitzicht op het water. En op mensen die om de rekening vragen. Binnen 10 minuten kwam er al een tafeltje vrij, en lag er een kaart voor onze neus met ontbijt, lunch en taart. Van een volkorenbeschuitje met aardbeien tot een stevig belegde boterham met chorizo en gemarineerde venkel.

De Amstel in / af
Ben je eenmaal opgeladen, fiets dan eens door langs de Amstel, de stad uit. Kom je ineens in de natuur terecht, met de mooiste boerderijen. Op een gegeven moment kom je dan vanzelf in Ouderkerk uit, het dorp waar ik ben opgegroeid, onder de rook van Amsterdam. En is het veel te warm voor een fietstocht, vergeet dan je zwembroek niet. Je kunt zo voor de deur het diepe induiken. Dus, kom maar op met die hittegolf.

Adres: Korte Ouderkerkerdijk 45
PlaatsAmsterdam
WijkOost
Website: www.thuisaandeamstel.nl


Thuis aan de Amstel AmsterdamThuis aan de Amstel AmsterdamThuis aan de Amstel Amsterdam


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST