READING

Weekendje Groningen: de leukste hotspots

Weekendje Groningen: de leukste hotspots

Laatst gingen Karin en Hadewijch van Luster naar Groningen. Een behoorlijke reis, want ze komen uit Antwerpen. Maar die was het gelukkig dubbel en dwars waard, want het is nu een van hun favoriete steden van het moment: hip à la Berlijn, relaxed à la Seattle, maar ook met dat laagje heerlijke Hollandse nuchterheid. Ze geven je 4 tips om je te overtuigen zo snel mogelijk een dagje die kant op te gaan.Weekendje Groningen

Holtbar
“Dit kleine maar fijne conceptwinkeltje wordt gerund door twee zussen met kilo’s smaak. Ze zochten een unieke mix van duurzame en vaak ook handgemaakte woonaccessoires bij elkaar, en ook beautyproducten, kleding, juwelen, boeken en papierwaren. Alles van originele merken met visie, die je nergens anders in Groningen vindt. Neem je tijd om te kiezen en installeer je ondertussen op een van de vintage ijzeren stoeltjes voor een kop koffie.”
Oude Kijk in ’t Jatstraat 20 Weekendje Groningen Pernikkel
“Ook dit lunchadresje draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Het ‘spijslokaal’, zoals de uitbaters Pernikkel noemen, is een lichte en aangename plek waar alle aandacht gaat naar de wekelijks wisselende kaart vol met fantastische suggesties op basis van zoveel mogelijk onbewerkte producten van lokale boeren. Iets verderop vind je de verpakkingsvrije winkel Opgeweckt.”
Aweg 2

Weekendje Groningen Folk
“Een conceptstore met een Scandinavische look en feel, en een divers en fris aanbod. Alle designstukken, interieurspullen, kleding, foodartikelen en papierwaren werden met liefde en zorg uitgezocht door twee ontwerpers. Ze vallen voor merken als HAY, Knot&Bow, Simply Chocolate, Ferm Living….”
Folkingestraat 17

Weekendje Groningen Blanche
“Een jonge bakkerszaak met een missie: buitenshuis ontbijten populair maken in Groningen. En daarin zijn ze nu al met glans geslaagd. Slim gezien, want er komen meer en meer AirBnB’s in Groningen en dus ook meer en meer toeristen. Zij vinden vlot de weg naar dit hedendaags ingerichte adres, waar je ontzettend lekker brood krijgt voorgeschoteld, belegd met spannende combinaties. In het zog van de toeristen komen hier nu ook veel enthousiaste locals over de vloer. Een extra pluspunt: ondanks het mooie volk dat de stoelen hier bezet slagen de uitbaters erin om de sfeer huiselijk in plaats van hipster te houden.”
Brugstraat 28

Heb je de smaak te pakken en wil je nog een dagje blijven? Blijf dan overnachten in Groningen! In hotel Asgard bijvoorbeeld, of een van hun design appartementen.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST