READING

VANOUDS: unieke notenhouten tafels met een laagje ...

VANOUDS: unieke notenhouten tafels met een laagje epoxy

Noten houten tafelNoten houten tafel
Twee jaar geleden begonnen Tom en Tico met VANOUDS. Hun eerste project: zes notenhouten tafels, mét epoxylaag. Die laatste komt voort uit een passie voor surfen. Hun board beschermden ze namelijk ook met een dikke laag epoxy tegen het zoute water. Dus waarom niet op een houten tafel?

Als vanouds
Het biedt perfecte bescherming en omdat het oog ook wat wil: het laat de kleur en diepte van het hout nog beter tot zijn recht komen. Valt er tijdens een etentje een keer een fles wijn om, dan is het met één veeg opgelost. En mocht het blad ooit beschadigen, dan kun je de epoxy gewoon polijsten. Heb je weer een tafel als nieuw.


Notenhouten tafel Notenhouten tafel Notenhouten tafel

Glans en staal
Het hout is 150 jaar oud en komt uit de Ardennen, waar ze na de kap nog vier jaar op de wind drogen. Het duurt even om een echte VANOUDS tafel te maken, tussen de 4 en 8 weken, maar dan heb je ook wat. Eerst worden de juiste delen van de boom geselecteerd en met elkaar verbonden. En dan is de vorm aan de beurt. Omdat Tom en Tico zich laten leiden door de natuurlijke vorm van de boom, is elke tafel uniek. En die industriële look komt door het onderstel, die gemaakt is van staal. Of zwart of wit als je dat mooier vindt. Eigenlijk is alles mogelijk. Vertel Tom en Tico je wensen en ze maken er sowieso iets gaafs van. Nieuwsgierig hoe ze dat doen? Ze hebben er een mooi filmpje van gemaakt:

Website: www.vanoudsamsterdam.com

De tafels van VANOUDS zijn onder andere te zien bij:
Pols Potten, KNSM-laan 39 in Amsterdam
Hotel de Hallen, Bellamyplein 47, AmsterdamRELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST