READING

Vuurtoreneiland: met de boot naar het zomerrestaur...

Vuurtoreneiland: met de boot naar het zomerrestaurant

Bijzonder restaurant Amsterdam Vuurtoreneiland

Misschien was dit vorig jaar wel het mooiste avondje uit van de zomer: Vuurtoreneiland. Helemaal verlaten in het Markermeer, met een vervallen fort, de enige vuurtoren van Amsterdam én een zomerrestaurant. Dat elke lente opnieuw wordt opgebouwd. Voor we er waren, hadden we er al een heel avontuur op zitten. Je wordt namelijk om half 7 opgehaald bij het Lloyd Hotel. Met de boot. Na een mooie vaartocht van drie kwartier kom je aan bij het eiland. Waar het glazen pop-up restaurant je opwacht. En een kudde nieuwsgierige geiten.

Lokaal avontuur
Onderweg heb je al allemaal lekkere hapjes gehad, maar hier begint het feestmaal pas echt. Een geweldig viergangendiner, van producten van zelfstandige boeren, lokale jagers, vissers, brouwers en stokers. Tussendoor is er gelukkig genoeg tijd om het eiland te ontdekken. Welke kant je ook oploopt, elke hoek heeft haar eigen ultieme uitzicht. Met langsvarende bootjes en een ondergaande zon op de achtergrond.

Het dek op
Rond 23.00 uur begint de boot weer te ronken. Een teken om op te stappen. Is het een frisse zomeravond, pak dan beneden in de kajuit een warme deken. Want het uitzicht boven op het dek wil je echt niet missen! In de verte zie je de lichtjes van Amsterdam steeds dichterbij komen. Krijg je al zin? Je mag meevaren van dinsdag- t/m zondagavond. Op zondagavond vertrekt de boot trouwens een paar uurtjes vroeger, zodat je op tijd weer thuis bent. Reserveren is een must, dus grijp je kans! Ben je lekker flexibel? Ze bewaren meestal enkele plaatsen voor op de dag zelf. Wie weet heb je geluk!

Bijzonder restaurant Amsterdam VuurtoreneilandBijzonder restaurant AmsterdamRELATED POST

  1. Caroline

    9 juli

    Super leuk!! Vorig jaar is het me helaas niet gelukt om een plekje te bemachtigen, dit jaar hopelijk wel 🙂

  2. Melle

    9 juli

    Jaaaa wat fijn! Vorig jaar zat ik hier al echt naar te kijken van – oooo daar wil ik heen – maar wie weet dat het nu echt gaat gebeuren. Gauw een datum prikken 🙂