Studio Nr. 7: design B&B in Eindhoven

Overnachten EindhovenVijf jaar geleden bedachten m’n vriendin en ik dat we twee keer per jaar een weekendje Nederland gingen doen. Gewoon, om ons eigen land te ontdekken. Maastricht, Nijmegen, Middelburg, Den Bosch, Dordrecht, Bergen en Deventer hebben we al afgekruisd, nu was Eindhoven aan de beurt. Over de overnachting hoefde ik niet lang na te denken, dat werd sowieso bij Studio Nr. 7. Op zolder mét dakterras. En homemade designmeubels. Dat kan ook bijna niet anders, met twee ontwerpers onder hetzelfde dak.

Thuis in Zuid Amerika
Jephte en Maren reisden vier maanden door Zuid Amerika en probeerden zoveel mogelijk bij mensen in huis te slapen. Veel beter dan in een onpersoonlijk hotel, want dan hoor je nog eens wat. De locals vertelden ze maar wat graag hun mooie verhalen van het leven. Gezellig en interessant, met ook dat stukje privacy van hun eigen kamer. Dit goede van twee werelden wilden ze mee naar huis nemen. En zo gebeurde. Drie jaar later openden ze hun eigen B&B: Studio Nr. 7.Overnachten EindhovenOvernachten Eindhoven

Handen uit de mouwen
Toen ze weer in Eindhoven waren geland, konden ze in Jephte zijn ouderlijk huis wonen. Daar zat een twijfelmomentje..  maar toen ze de mogelijkheden zagen, hoefden ze niet lang meer na te denken. Na een grondige verbouwing werd het echt hún huis. En die hebben ze trouwens helemaal zelf gedaan. Met een eigen ontwerpbureau aan huis, konden ze werk en verbouwen goed combineren. Uiteindelijk was de bovenste etage aan de beurt; ze haalden het plafond eruit en de balken kwamen tevoorschijn. Het is nu zó hoog, dat het als een enorm grote kamer voelt.

Design & Dakterras
Dat Jephte en Maren allebei ontwerpers zijn, zie je meteen. De grenen vloer hebben ze in de was gezet, wat een superstrakke uitstraling geeft. De kistjes aan de muur heeft Jephte in elkaar getimmerd en ook het bureau hebben ze zelf ontworpen. Hier klopt álles. Met als bonus een dakterras vol sedum plantjes en twee loungestoelen. Toen we er waren, was het zulk lekker weer dat we daar uiteraard hebben ontbeten. Beter kon niet. Alleen al voor deze B&B zou ik nog een keer naar Eindhoven gaan. Hier voelt iedereen zich thuis.

Zin in een weekendje Eindhoven? Iets leukers ga je niet vinden, dus boek maar meteen;-)

Overnachten EindhovenOvernachten EindhovenOvernachten Eindhoven

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST