READING

Bleu: Frans restaurant in de Prinsenstraat

Bleu: Frans restaurant in de Prinsenstraat

Frans Restaurant Amsterdam Bleu

Laatst wandelde ik door de Prinsenstraat en zag een knus terrasje. Bleu stond er op de gevel, met metershoge ramen. Een week later ging ik er naar binnen. En zag een perfect interieur. Van de okergele kussens tot groene tegeltjes, de bordjes op de muren, de bloemen op tafel en de knusse hoekjes. Wie dit heeft ontworpen, heeft er écht verstand van. En ze hadden er maar een maand voor nodig.

DIY diner
Bleu is het kleine broertje van Black & Blue op de Leliegracht, die bekendstaat om hun pure eten van de Josper grill. De eigenaren waren op zoek naar een plek om een tweede vestiging te openen. Ze kwamen dit pandje tegen in de Prinsenstraat en waren op slag verliefd. Alleen een beetje onhandig om zó dichtbij (twee straten verderop) hetzelfde concept te starten. Dus werd het gewoon een heel nieuwe draai; Frans. Maar dan wel met de Josper grill. En die Franse keuken heeft een leuke twist. Zo is de steak tartare een Do It Yourself project, waarbij je de tartaar, eidooier, uitjes, kappertjes en augurk los van elkaar krijgt. Kun je zelf lekker prakken. En bij de chocolade crumble zit een spatel om alles nog even extra om te scheppen. Uiteraard is het hardgekookte ei met mayonaise ook van de partij. Op de kaart dan.

Mensen kijken
Ook Nicki straalt ervan. Ze werkte altijd bij Black & Blue en greep de kans om hier bedrijfsleidster te worden met beide handen aan. Het leukste? ‘Als vakantiegangers hier drie keer zijn wezen eten, en ze voor vertrek nog even afscheid komen nemen omdat ze het zo leuk hebben gehad. Dat is toch te gek?’ Zelf word ik vooral heel blij van m’n plek bij het open raam. Op de bank met uitzicht op de reuring in de straat. Met een kop koffie en een macaron voor m’n neus. Ik kom hier snel weer terug.

Adres: Prinsenstraat 10
PlaatsAmsterdam
WijkCentrum
Reserveer een tafel: couverts.nl

Frans Restaurant Amsterdam Bleu 4Frans Restaurant Amsterdam BleuFrans Restaurant Amsterdam BleuSteak TartareFrans Restaurant Amsterdam BleuFrans Restaurant Amsterdam BleuChocolade crumbleFrans Restaurant Amsterdam Bleu

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST