READING

Weekendje Lille, helemaal zo gek nog niet

Weekendje Lille, helemaal zo gek nog niet

LilleDe zomer komt er weer aan. En dat betekent de auto pakken en richting het zonnige zuiden rijden. En in veel gevallen raas je dan met een noodvaart langs Lille. Zonde! Daar is die stad eigenlijk te mooi voor. Laatst hebben we dus maar eens een weekendje Lille gedaan.

Van bakkerij tot designwinkel
Binnen drie uurtjes sta je midden in Lille, en waan je je meteen op vakantie. Overal waar je kijkt zie je wel een bakkerijtje of een patisserie. De Méert in Rue Esquermoise was mijn favoriet, en hét smulpapenpaleis van Lille sinds 1761. Steek daarna vooral het steegje aan de overkant in. Daar kom je de leukste boetiekjes tegen, met bijvoorbeeld kleding van Isabel Marant, maar natuurlijk ook van jonge, onbekende kledingmerken, die net zo mooi zijn. Het leukste van alles vond ik toch wel de verrassende design- en woonwinkels. De vertrouwde Habitat zit hier trouwens ook, net als in Antwerpen.

Overnachten in Lille

Slapen in een herenhuis
Wil je hier nog wel even blijven voordat je zuidwaarts gaat, maak dan een overnachting in L’esplanade. Een oud herenhuis met vijf grote, stijlvolle en lichte kamers. Misschien kijk je even raar op van de gekke poppen-schilderijen, maar die zijn zo gewend. Het huis ligt aan een park, dus je bent in ieder geval verzekerd van een goede nachtrust. ’s Morgens staat Etienne je al op te wachten in de ontbijtkamer, om wat sinaasappelen voor je uit te persen. Hij zorgt ervoor dat het je hier aan niets ontbreekt.


Overnachten in Lille Overnachten in Lille Overnachten in Lille Overnachten in Lille Overnachten in Lille Overnachten in Lille Overnachten in Lille

Je kunt Lille natuurlijk ook bezoeken op de terugreis van je vakantie. Dan is dit de ideale plek om nog net voor de grens de lekkerste Franse streekproducten te scoren voor het thuisfront. Maar laten we eerlijk zijn: een weekendje Lille is helemaal zo gek nog niet. Het is iets verder rijden dan Antwerpen of Gent, maar het is dat extra uurtje meer dan waard.

Adres: 42 B Facade de L’esplanade
Plaats: Lille
Boeken via: Booking.com


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST