READING

En dan hoef je alleen nog maar te koken

En dan hoef je alleen nog maar te koken

Het leuke van een blog is dat ik af en toe dingen mag uitproberen. De HelloFresh box bijvoorbeeld, of de Originalbox om precies te zijn. Een doos vol ingrediënten om drie dagen mee te kunnen koken. Een week van tevoren krijg je al te zien wat de recepten gaan worden. En wat je zelf nog in huis moet halen. Van die tweede vooraankondiging schrok ik een beetje, want het fijne aan die box is juist dat je zelf niet de winkel in hoeft. Maar toen ik even verder las, bleek het puur om peper, zout, olijfolie en honing te gaan. Hele grote kans dat je dat soort basisingrediënten sowieso al in je keukenkast hebt staan.

Doos met inhoud
Vorige week maandagavond stond de bezorger voor de deur, met een grote doos. En die zat vol gezonde, verse producten: kip- en heekfilet, meiraap, raapstelen, rucola, oregano, tomaatjes, asperges, aardappelen, uien, knoflook, parmezaanse kaas, geitenkaas, linguine en een noten-rozjnenbrood. Alle ingrediënten voor drie dagen avondeten. En een receptenboekje.


HelloFresh

Pasta, kip en cherrytomaten
Dag één was meteen mijn favoriet: linguine met cherrytomaten uit de oven en gegrilde kipfilet. Heel simpel, en leuk om deze variant dit keer eens te maken met verse oregano. Geeft het hele gerecht net een andere smaak. Een recept om te onthouden voor de volgende keer. Receptenboekje goed bewaren dus.HelloFresh

Snelle soep
Dag twee moest snel even tussendoor: meirapensoep met geitenkaas en raapstelen. Ik houd eigenlijk niet zo van geitenkaas, maar heb de stukjes braaf in de soep gegooid. Met een beetje honing erbij. Niet zelf verzonnen hoor, dat kwam uit het rijtje ‘zelf toevoegen’. Ik moet toegeven: een perfecte combinatie met die meiraap, die ik zelf natuurlijk niet zo bedacht zou hebben. En het notenbroodje hoefde ik alleen nog af te bakken. Zo vers uit de oven dus.HelloFresh

De wisseltruc
Dag drie was het tijd voor het vispakketje met gegrilde groene asperges en aardappelparten. Hier heb ik een klein beetje gesjoemeld.. Ik houd namelijk niet echt van aardappelen. Van pasta daarentegen wel. Als ik dat twee dagen niet gegeten heb, gaat dat ten koste van m’n eethumeur. Gelukkig heb ik altijd een paar zakken pasta in huis, dus heb ik die er gewoon bij gedaan.

Rechtstreeks richting keuken
Dat was dus een weekje meteen door naar huis fietsen en de keuken in zonder na te hoeven denken. Helemaal zo gek nog niet. Wat ik het leuke aan deze box vind, is dat je:

1. zelf niet meer hoeft te bedenken wat je die avond gaat eten, alleen maar kiezen uit 1 van de 3 recepten.
2. na je werk niet nog langs de supermark hoeft te fietsen. Behalve dan voor de broodnodige chocola voor erna.
3. weer eens wat andere combinaties leert te maken. Vaak blijf je toch je favoriete maaltijden eindeloos herhalen.
4. per week kunt aangeven of je wel of niet de box wilt ontvangen.
5. elke week een doos vol verrassingen krijgt: je weet nooit wat je die week gaat eten.

Een klein minpuntje vind ik dat je wel drie dagen per week samen thuis moet zijn om te eten, anders moet je dingen weg gaan gooien. En meestal weet ik van tevoren niet zogoed hoe de week gaat verlopen. Dat is dus het enige risico. En oja, als je van toetjes houdt, heb je pech! Die moet je zelf nog even gaan halen.

Misschien dat ik in de nabije toekomst wel een abonnement afsluit, en dan maar hopen dat er meer pasta dan aardappelen in die box zitten. Ik hoop eigenlijk dat er ooit een Italiaanse box komt, dan ben ik meteen om.

Nieuwsgierig? Profiteer meteen van 10 euro korting:


TVC 728x90


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST