Tenuta Madonnina op Sicilië

Agriturismo Sicilie Drie jaar geleden, de dag dat de vliegtuigen weer de lucht in mochten na de vulkaanuitbarsting Eyjafjallajökull, vertrokken we naar Sicilië. Niet voor altijd hoor, een weekje. Veel te kort, dacht ik meteen toen we het landgoed op reden.

Aan het einde van het pad stond Tom ons al op te wachten. Een warm welkom, vooral toen we binnenkwamen in de boerderij. Inclusief wijnkelder. Dat hij trots is op zijn eigen wijn, is van z’n stralende gezicht af te lezen. En terecht. Acht jaar geleden hebben Tom en Carla het landgoed gekocht om hun Italiaanse droom te verwezenlijken. Inmiddels wonen ze met hun twee dochters weer in Nederland, en zorgt de beheerder ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Agriturismo Sicilie

Thuis op Sicilië

Eenmaal bij het huisje aangekomen, branden alle kaarsjes al. De Smeg koelkast in de keuken maakt het plaatje compleet. Hier houd je het wel een weekje uit. Tom vertelt dat alle meubels met de vrachtwagen uit hun favoriete woonwinkel in Hoogland zijn overgekomen. Om de gasten toch een beetje een gevoel van thuis te geven.

Beneden is de slaap- en badkamer. Boven de keuken, woonkamer en balkon met geweldig uitzicht over de wijngaard. Op het aanrecht ligt een papiertje met de vraag: wat wil je morgen ontbijten? Het enige wat je hoeft te doen, is aanvinken. Dan hangt er de volgende ochtend een tasje met warme broodjes aan je deurklink.


Agriturismo Sicilie Agriturismo Sicilie

De Etna, blijven kijken of gaan?
Eigenlijk wil je het landgoed de hele week niet af. Maar omdat je de hele dag op de Etna kijkt, heb je toch wel het gevoel dat je daar boven iets misloopt. Dus neem je met moeite afscheid van het zwembad, pak je de auto en rijd je de berg op, tot aan de kabelbaan, om daarna in de bus vol Japanners naar de krater te rijden. Dan loop je een rondje, zo nu en dan hurkend om je handen boven de grond te warmen. Want ja, het is daar behoorlijk koud.

Dus, ben je heel nieuwsgierig, ga er dan zeker even kijken, al is het maar dat je het gezien hebt. Lig je de volgende dag weer met een voldaan gevoel aan het zwembad.

Agriturismo Sicilie Agriturismo Sicilie

Van de markt
Wil je je Italiaanse kookkunsten ontwikkelen? Duik dan even de boerderij in, daar liggen verschillende kookboeken die je gerust even mee naar ‘huis’ mag nemen. Op de markten in de omliggende dorpjes kun je alle ingrediënten halen. Ben je niet zo’n keukenprinses, schuif dan aan bij de gastvrouw. Een keer per week kookt ze een volledig menu voor je, en zit je met de andere gasten aan een lange tafel om het echte Sicilië te proeven.

Agriturismo Sicilie Agriturismo Sicilie

Agriturismo Sicilie

Schaapjes tellen
Als we dan toch op de culinaire toer zijn.. Het leukst van allemaal, bevindt zich letterlijk naast de deur. De buurvrouw! Ze maakt kaas van de schapen die elke dag de weg blokkeren, op traditionele wijze. Verwacht hier dus geen OK sticker van Rob Geus op de deur.

Na veel roeren in de grote pan boven het vuur, krijg je ineens een bord in je handen geduwd. Het wordt helaas geen lepeltje kaas proeven. Bereid je maar voor op een bord vol warme , dampende schapenkaas, zodat je de rest van de week niks meer hoeft te eten. Lekker hoor.

Agriturismo Sicilie

Einde in zicht
En dan is de week alweer voorbij. Als de nieuwe gasten het terrein op komen rijden, voel ik altijd weer een beetje jaloezie opkomen. Ik had dan ook bedacht dat ik hier ooit nog wel een seizoen het fort wilde bewaken. Italiaanse cursus volgen, een beetje aan m’n gastvrijheid werken, en gaan. Je raadt het al, dat is er (nog) niet van gekomen. 

Agriturismo Sicilie Wil je graag meer informatie over Tenuta Madonnina, neem dan via onderstaande website contact op met Carla. Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Land: Sicilië
Streek: Oost
Meer informatie: Booking.com
Accomodatie: 4 typen huisjes, van 2 tot 8 personen

 

 


RELATED POST

  1. Mooi vewoordt en je wil eigenlijk het liefst meteen je koffers pakken.
    Helaas zit dat er voorlopig nog niet in, maar misschien komt mijn droom – een eigen huisje op Sicilie – binnenkort uit, ik kan niet wachten.