READING

Vakantie vieren in Toscaans design appartement

Vakantie vieren in Toscaans design appartement

Vakantie appartement Toscane
Vakantie appartement Toscane
Vakantie appartement Toscane

Speld in de Toscaanse hooiberg
Een paar maanden geleden begon ik een zoektocht naar een appartementje in Europa, waar we met de auto naartoe konden rijden. Ik ben namelijk gek op autorijden, en een autovakantie was alweer veel te lang geleden. Het liefst wilde ik naar Italie, want pizza en pasta. M’n wensenlijstje: appartement, mooi interieur en uitzicht, zwembad, terras en genoeg activiteiten in de buurt. Want na drie dagen aan een zwembad hangen, verveel ik me kapot. Dat werd dus dagenlang uitzoekwerk tussen de bedrijven door, met de ene teleurstelling na de andere. Maar toen kwam ik bij Tuscany Forever terecht. Wat een slechte naam, dat was vast zo’n keten, dacht ik nog. Maar toch besloot mn vinger erop te klikken, en kreeg ik een opleving. Wát een mooie appartementen! En een paar weken later zaten we daar dus, en was het nog beter dan op de foto. In Villa Forma, met uitzicht op de golden hills, een zonnig terras, kookeiland en tegels die ik nu nog steeds wil hebben.

Vakantie restaurant Volterra
Vakantie restaurant Volterra

Eigen restaurant Osteria Etrusca
Tuscany Forever telt maar liefst 33 appartementen. Maar gelukkig merk je daar weinig van, want het is ‘kleinschalig’ opgezet met twaalf villa’s. Wees niet bang dat je hutje mutje op elkaar zit, want ze hebben drie zwembaden, verdeeld over de heuvelrug. Dat trouwens aan de voet ligt van het charmante stadje Volterra. Vol terrasjes, pleintjes en pizzeria’s. Leuk voor een dagje of avondje uit. Blijf je liever op het landgoed eten? Dat kan ook. Alle appartementen beschikken namelijk over een keuken. En heb je geen zin om te koken, dan is er altijd wel een plekje bij het eigen restaurant Osteria Etrusca. Hier kun je ’s morgens terecht voor ontbijt met vers brood en croissants van de bakker in het dorp. En in de avond voor diner met dagverse ingrediënten. Zo nu en dan onder het genot van een muzikant. Verder organiseren ze zo nu en dan filmavonden in de buitenlucht. Of wat dacht van een kookworkshop? Hier leer je pas écht Italiaans te koken.

Van Siena tot San Gimignano
Wil je even wat anders? Snap ik. Gelukkig kun je alle kanten op: Siena ligt 65 km verderop en Florence 95 km. Prima te doen als dagje weg. Maar vergeet ook zeker de Chianti regio niet, met de wijn- en olijfboerderijen. Stiekem vond ik deze omgeving nóg mooier dan waar we zaten. Overal zie je bordjes langs de slingerende weggetjes dat je wijn en olijfolie kunt komen proeven. Doen! En koop dan meteen wat flessen voor thuis. San Gimignano hebben we ook nog even aangetikt, een populair stadje met héél veel toeristen. Hele bussen stoppen hier voor de poort. Maar dat mag de pret niet drukken, want hier eet je ’s werelds lekkerste ijs. En kun je vervolgens shoppen tot je een ons weegt. Op de terugweg stopten we nog even in Greve, want daar scheen volgens een vriend een geweldige slager te zitten. Hoe geweldig kan een slager zijn.. dacht ik nog. Maar idd, bij Falorni móet je even naar binnen. Het was veel groter dan ik dacht, en uniek ingericht. Met een heel pak aan gedroogde worsten zijn we weer ‘huiswaarts’ gegaan.

Je leest het al, een week was niet genoeg. Hier moeten we dus zeker nog een keertje terug. Liefst weer in hetzelfde appartement. Of misschien die op de begane grond, met de tuin en het zwembad aan je voeten.. Die appartementen zien er trouwens allemaal anders uit, afgewisseld met design en vintage producten die ze op de markt hebben gevonden.

Boeken via: Booking.com

Vakantie appartement Toscane
Vakantie appartement Toscane
Vakantie appartement Toscane
Vakantie appartement Toscane
RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST