READING

Hotel Tantalo in Panama City: ontworpen door lokal...

Hotel Tantalo in Panama City: ontworpen door lokale kunstenaars

Hotel Panama City

Zoek je een leuk hotel in Panama City, dan zit je bij Tantalo goed. Het ligt in de mooiste wijk van de stad: San Felipe Casco Viejo, op 2 minuten lopen van het plein Plaza de la Catedral. Alle 12 de kamers zijn ontworpen door lokale kunstenaars, dus ze zien er allemaal anders uit. En ruim dat ze zijn! Er zit zelfs een gezellig zithoekje bij. En een balkon niet te vergeten, met uitzicht op de overburen die hun kleurrijke was ophangen.

Tapas met locals
Maar dat balkon is eigenlijk niet nodig, want op het dakterras heb je een veel beter uitzicht op de skyline aan de andere kant van het water. En je kunt hier dag en nacht van genieten, met cocktails van de Tantalo Roofbar. Loop je je kamer uit en kijk je via de groene wand naar beneden, dan zie je de altijd gezellige bar. Met daarnaast het restaurant, waar tapas met lokale ingrediënten op het menu staat. Aan die lange tafels schuift iedereen aan. Grote kans dus dat je ineens naast een local zit, die je tips geeft waar je moet zijn. Het koffietentje om de hoek bijvoorbeeld.

hotel panama cityHotel Panama CityHotel Panama CityHotel Panama CityHotel Panama CityHotel Panama CityHotel Panama CityPanama City

Kosten: 400.000 euro
Er is hier genoeg te zien, maar vergeet ook niet even naar het Panamakanaal te gaan. Met de bus is het ongeveer een half uurtje rijden. En als je geluk hebt, komt er zomaar een cruiseschip voorbij. We kwamen net aanlopen toen er eentje aan kwam varen. Het hele proces was eerlijk gezegd best indrukwekkend. Alleen al dat dit schip 400.000 euro moest betalen om door de sluis te mogen.. Dus, ook weer afgevinkt op de bucketlist.

Over zee of door de lucht
Panama City is wat mij betreft het ideale startpunt van je avontuur in Midden Amerika. Wil je door naar Colombia? Dan moet je de lucht in of de zee op, want bij de grens is het veel te gevaarlijk. Wij zijn met een zeilboot gegaan: 3 dagen dobberen bij de San Blas eilandjes, en 2 dagen zeilen naar Cartagena. Als je mazzel hebt tenminste, want met slecht weer kun je er zomaar veel langer over doen..

Boeken via: www.booking.com

Panama Kanaal Panama Kanaal


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST