READING

Seepje: schilletjes uit Nepal voor een schone was

Seepje: schilletjes uit Nepal voor een schone was

Natuurlijk wasmiddel

Toen ik afgelopen weekend bij Marqt de broodnodige boodschappen ging doen, werd ik even gestopt door Melvin. Een vrolijke jongen die me iets wilde vertellen over zijn product: Seepje, een natuurlijk wasmiddel. Ik twijfelde even, omdat ik zo gehecht ben aan Ariel, maar toch werd ik nieuwsgierig. Vooral door de schilletjes in de pot zeep. Hij legde uit dat Seepje dé nieuwe manier van wassen is, helemaal overgewaaid uit Nepal. En dat betekent: wassen met schillen van de Sapindus Mukorossi-vrucht, die groeien rondom het Himalaya gebergte.

Van schil tot sop
Klinkt niet echt schoon, maar het tegendeel is waar. Zodra deze schilletjes in aanraking komen met water, staan ze een natuurlijke vorm van zeep af en maken zo je was helemaal schoon. Het voordeel is dat ze volledig plantaardig en vrij van allergenen zijn, en geen chemische stoffen bevatten. Dus zowel je huid als kleding, wasmachine en jijzelf worden er gelukkiger van. Oja, en de werknemers in Nepal, want Seepje betaalt een eerlijke prijs aan de beste leverancier daar.
Natuurlijk wasmiddel

Waszakje en dennenolie
En dan werkt het ook nog eens heel simpel:
1. Je doet 4 schilletjes in het katoenen waszakje
2. Deze stop je met de was in de trommel van de wasmachine
3. Wil je een luchtje aan je was, doe dan 10 druppeltjes van de Etherische Dennenolie in het wasverzachterbakje
4. Zet de wasmachine aan op het gewenste programma. Als die klaar is, haal je het waszakje met de schillen eruit en laat je deze drogen. De schillen kun je namelijk in totaal wel drie keer gebruiken.

Seepje heeft twee varianten: neutraal en Dennen, voor een extra frisse geur. Je kunt er 30 wasbeurten mee doen. De witte, zwarte, gekleurde, zijde en wol was. Ik ben fan, jij ook? Maak dan jezelf en de Nepalese bevolking gelukkig door de schilletjes te gaan halen bij Marqt, of ze te bestellen via hun website Seepje.nl.Natuurlijk wasmiddel


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST