READING

Flowerpower in je haar, salade en smoothie

Flowerpower in je haar, salade en smoothie

BloemenAfgelopen weekend was ik bij een Lievelingsbloem event in Amsterdam. De Vondelkerk was één grote inspiratiebron wat je zoal met bloemen kunt doen. Want kocht je vroeger een boeket en zette je ‘m in een vaas op tafel, tegenwoordig kun je gelukkig bij steeds meer bloemisten zelf je lievelingsbloemen eruit pikken, om ze thuis bijvoorbeeld in allemaal kleine losse vaasjes te zetten. Staat leuker, vind ik zelf, en is vaak nog goedkoper ook. Maar je kunt er gewoon eens totaal iets anders mee doen.

Bloemen in je haar
Steek er bijvoorbeeld eens eentje in je haar, of wat meer. Maak je meteen anderen blij mee, want het ziet er ontzettend vrolijk uit. Vooral als het zonnetje dan ook nog eens schijnt. Ben je creatief, dan weet jij vast wel hoe je een bloemenkrans in elkaar kunt steken. Zelf heb ik daar helaas geen idee van, dus ik steek ‘m lekker tussen m’n rommelige haar. Heel simpel: pak een ruw schuifspeldje (blijft beter zitten dan die gladde), schuif ‘m over het bloemensteeltje, en dan in je haar.

Bloem in haarBloem in haar

Bloemen in je smoothie
Ook je smoothie kun extra opfleuren door er eetbare viooltjes op te laten drijven. Of geef er een bloemige smaak aan met wat rozenwater. Een leuk recept voor de lente:

Ingrediënten voor 2 grote glazen
250 ml kokoswater
100 ml kokosroom of amandelmelk
100 ml ananassap
1 banaan
1,5 eetlepel chiazaad
Een paar druppeltjes rozenwater Viooltjes

De bereidingswijze is niet al te moeilijk: doe alles bij elkaar in de blender en mix 1 tot 2 minuten. Strooi een paar viooltjes erover en klaar is je smoothie.

Bloemen in etenBloemen in eten

Ook leuk: maak ijsblokjes met bloemen. Zo is je karaf met water op tafel meteen een beetje opgefleurd. Vul je ijsblokjeshouder met water, verdeel er wat viooltjes of kruiden overheen en zet ‘m in de vriezer. En dan moet je echt even geduld hebben.. Maar dan heb je ook wat.

Bloemen in je salade
Met eetbare viooltjes vrolijk je elke salade op. En ze smaken natuurlijk ook nog eens lekker bloemig, beetje zoet. je kunt ze trouwens ook over je risotto gooien, of je pasta. Maakt eigenlijk niet uit, als het er maar lekker kleurig uit ziet. Eetbare bloemen

Potten, flessen en vaasjes
De lente is begonnen, dat wordt buiten eten als het avondzonnetje schijnt. In je tuin tussen de wilde bloemen, of op je knusse balkon. Bloemen horen er natuurlijk altijd bij, dus stop ze in een lege wijnfles (met water) en hang ze op aan je boom of een balk. Of pluk wat bloemetjes uit je tuin en zet ze in kleine vaasjes. Binnen kan natuurlijk ook.
Bloemen op tafel

Win een boeket voor je vriendin!
Heb je na deze tips helemaal ineens zin om een vriendin met een bos bloemen te verrassen, dan weet ik iets leuks voor je. Op Mooiwatbloemendoen.nl word je meegenomen in een bloemenkas door vijf mooie mannen. Maar houd je hoofd erbij, want je gaat op zoek naar de lievelingsbloem van je vriendin. Heb je ‘m gevonden, nodig haar dan uit via Facebook en maak kans op een bos van haar lievelinsgbloemen. Maarja, natuurlijk alleen als je de goede bloem voor haar hebt uitgekozen. Voor wie het weten wil: ik ben gek op ranonkels..


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST