READING

De Uitvreter in Amsterdam: aanschuiven voor ’...

De Uitvreter in Amsterdam: aanschuiven voor ’n verrassend seizoensmenu

Eten Amsterdam De Uitvreter

Ik ken deze uitvreter al een tijdje. Steven zat als freelance designer op het kantoor waar ik jaren heb gewerkt. Dat hij gek was op koken, wisten we, want hij strooide de lekkerste recepten rond. Toen we met z’n allen naar een pandje verderop gingen verhuizen, bleef hij in de Korsjespoortsteeg achter. Naast zijn designwerk wilde hij een beetje gaan experimenteren met z’n kookkunsten in de open keuken aldaar. In eerste instantie voor vrienden, maar op een gegeven moment kreeg hij telefoontjes van steeds meer onbekende mensen die ook weleens wilden aanschuiven. Steef vond het eigenlijk zo leuk, dat hij z’n computer aan de wilgen hing en een Table d’Hôte begon. Op een nieuwe, grotere plek: de Hazenstraat.

Eten wat de pot schaft
Het concept is simpel: aanschuiven aan de lange, houten tafel en eten wat de pot schaft. Elke maandag t/m vrijdag staat om half 8 het eten klaar, altijd een verrassend seizoensmenu. In grote schalen zodat je zelf eraf kunt pakken wat je lekker vindt. En dat is steeds weer wat anders. Vooraf krijg je verschillende kleine gerechtjes. Ook een plank met schapenkaas en worst staat standaard op tafel. Een scherp mes ligt erbij zodat iedereen lekker zelf kan aanklooien. Vervolgens kan er zomaar een groot braadstuk op tafel worden gezet, met seizoensgroenten en een salade. En dan is het tijd voor Bialetti koffiepotten, een stuk zelfgebakken zoetigheid en wat sterks. Steven staat bekend om zijn huisgemaakte Limoncello, en heeft daar een hele goeie mandarijnenvariant op bedacht.

Er zijn 18 stoelen. Wil je zeker zijn van een plek, dan is reserveren een aanrader. Je weet nooit bij wie je aanschuift. Het kunnen zomaar een paar nieuwsgierige vakantiegangers zijn, of iemand die toevallig bij je om de hoek woont. Bij De Uitvreter is het elke dag weer één grote verrassing.

Eten Amsterdam De Uitvreter Eten Amsterdam De Uitvreter 2

Haal de hotspot in huis
Steven kan niet alleen heel goed koken, zijn creatieve roots komen er ook op een andere manier uit: met homemade broodplanken. Die maakt hij helemaal zelf. Van Sequoia hout. Ideaal voor onder je boterham of wat kaasjes bij de borrel. Dus, haal deze hotspot in huis, want ik verkoop ze online, én in de showroom op de Jacob van Lennepkade 296 in Amsterdam Oud West.houten broodplank

De Uitvreter zelf vind je hier: Hazenstraat 19
Plaats: Amsterdam
Wijk: Centrum
Websitewww.deuitvreter.com

 

 RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST