READING

Fijnkost: knus restaurantje in de Zocherstraat

Fijnkost: knus restaurantje in de Zocherstraat

Restaurant Amsterdam West Fijnkost

Misschien ken je Madelief nog wel. Dat kleine restaurantje in de Zocherstraat aan het Vondelpark. Ik woonde er om de hoek en dit was een van m’n favoriete restaurantjes in de buurt. Maar op een dag waren ze ineens weg. Geen idee waarom, want het zat er elke dag vol. Inmiddels maakt het me ook niet meer uit, want er is iets heel leuks voor in de plaats gekomen: Fijnkost. Opgericht door twintigers Nick en Siebe.

Oefening baart kookkunst
Beiden stonden een tijd lang in de keuken van Café Cook in de Van Galenbuurt. Totdat ze zin hadden in een nieuwe uitdaging: een eigen restaurant. En dan is goed kunnen koken een must. En oja, goede service natuurlijk ook. Dus is Niek nog even de bediening in gegaan. En toen was er genoeg geoefend, op naar het grote avontuur aan de andere kant van West.

Van kokkels tot kroketjes
Op de kaart staan allemaal kleine gerechtjes, die je kunt delen met je tafelgenoot. Of niet natuurlijk. De linguine met kokkels bijvoorbeeld, heb ik lekker voor mezelf gehouden. En de brandadekroketjes met tartaar van rode biet trouwens ook. Het fijne van kleine gerechtjes is dat er voor de zoetekauwen onder ons nog genoeg ruimte overblijft. Wat dacht je van een cheesecake van zoetecarla met aardbeiencoulis? Bij Fijnkost ben je elke avond welkom, en in het weekend ook voor lunch.


Restaurant Amsterdam West FijnkostRestaurant Amsterdam West Fijnkost

Adres: Zocherstraat 10
WijkWest
PlaatsAmsterdam
Websitewww.fijnkost.nl


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST