READING

De Witte Dame: slapen in het oude treinstation van...

De Witte Dame: slapen in het oude treinstation van Abcoude

Hotel Abcoude De Witte DameOnder de rook van Amsterdam ligt Abcoude. Het dorp waar ik tig jaar geleden heb leren zwemmen, en waar ik in de zomer vaak het meer indook. Maar daar gaat het nu niet om, want ik heb iets veel interessanters te vertellen. In het centrum, iets achter de grote kerk, was vroeger het station. Heel vroeger, want het staat al sinds 1977 leeg. Niet helemaal, want er woonden mensen antikraak, maar een bestemming had het niet meer. Tot twee jaar geleden, toen Han van Blokland (van B&B Villa Oldenhoff) en Arthur van Gils dit giga grote pand kochten. Ze zagen al helemaal voor zich wat het moest worden: een boutique hotel met karakter.

Station sinds 1871
Na een fikse verbouwing gingen afgelopen lente de stationsdeuren weer open, samen met die van de 10 hotelkamers. En daar kwam heel Abcoude en omgeving op af. Inclusief ikzelf. Het was zó druk op de openingsdag, dat ik maar een glimp van ’t boutique hotel kon opvangen. Maar dat het gaaf was geworden, stond vast. Vorige week ben ik er nog een keer heen gegaan om alles eens goed te bekijken, en heb ik Simon (chefkok en inmiddels mede-eigenaar) het hemd van zijn lijf gevraagd. Aan de buitenkant is voor het oog niks veranderd sinds de opbouw in 1871. Binnen daarentegen is alles origineel vernieuwd. Het interieur is uniek, en helemaal zelf bij elkaar gezocht door Han. Van de bollampen aan het plafond tot de oude wagondelen in de lift. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen, en ontzettend ruim. Ze hebben zelfs twee (!) regendouches. Mijn favo kamer is trouwens helemaal boven in de hoek, kun je lekker je tanden poetsen met uitzicht op het weiland.Hotel Abcoude De Witte DameHotel Abcoude De Witte DameHotel Abcoude De Witte Dame
Volg het schelpenpad
Houd je van de natuur, dan slaap je hier goed. De Witte Dame staat namelijk midden in ’t groen. Overdag pak je de fiets voor een rondje Gein. En aan het einde van de dag loop je de achtertuin in, het schelpenpaadje op. Want dan kom je na 10 minuten wandelen bij het Oude Fort uit voor een stukje cultuur. Bij de Witte Dame kun je ontbijten, lunchen en borrelen. En eens in de zoveel tijd mag je aanschuiven voor een Table d’hôte. Ook als je niet blijft slapen trouwens. Abcoude is dus ideaal voor een nachtje weg. Of een heel weekend. Je kunt hier namelijk alle kanten op. Ook naar Amsterdam, want je wandelt zo naar de trein die je met 15 minuten naar de stad brengt.

Lijkt het je allemaal wel wat? Nou, volgend jaar wordt het nóg beter. Dan kun je in de vier dijkhuisjes slapen die nu nog verbouwd worden. Maar ik zou zeker nu al gaan. Op de website van De Witte Dame lees je nog veel meer en kun je meteen je kamer boeken. Of een stoel voor de Table d’hôte.

Boeken via: www.booking.com

Hotel Abcoude De Witte DameHotel Abcoude De Witte DameHotel Abcoude De Witte DameHotel Abcoude De Witte DameRELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST