READING

De 5 leukste restaurants in een hotel in Amsterdam

De 5 leukste restaurants in een hotel in Amsterdam

Als je in Amsterdam woont, kom je niet zo vaak in een hotel om te slapen. Maar wel steeds meer om te eten. Het leukste vind ik het ontbijt, maar ook voor lunch en diner is het een aanrader. De hotels van tegenwoordig zijn er letterlijk en figuurlijk op ingericht. En die vrolijke toeristen met rollende koffers geven je meteen dat vakantiegevoel. Nog niet zo gek dus, eten bij het restaurant van een hotel. Dit is mijn top 5.

Hotel restaurant Amsterdam Morgan Mees

1.Morgan & Mees
Vroeger zat hier sportschool Shape All. En daar is een veel betere bestemming voor in de plaats gekomen. De kamers van hotel Morgan & Mees zijn stuk voor stuk jaloersmakend mooi. Maar daar heb ik helaas weinig te zoeken. Wel beneden in de bar en het restaurant. Vanaf 8 uur ’s ochtends mag je hier binnenvallen voor ontbijt met homemade granola, eieren en groene smoothies. Lekker om je zondag mee te beginnen. Maar ook voor lunch en diner zit je hier goed. Van een sandwich met makreelsalade tot burrata met vijgen. En een caramel reep toe.

Hotel restaurant Amsterdam Lottis2. Lotti’s
Een jaartje geleden sleurde een vriendin me mee naar Lotti’s op de Herengracht. Want dat zou een Looselab hotspot zijn. En ze had gelijk, alleen het interieur al. Van de gele bank tot de blauw leren barkrukken. Het liefst eet ik hier met uitzicht op de incheckbalie van het hotel. The Hoxton zit namelijk boven je. Het is dan ook een komen en gaan van reizigers met rollende koffers. Het pannetje vol macaroni&cheese is uiteraard mijn favoriet. Een lekkere bom. Houd je daar niet van? Geen zorgen; op de kaart staat vanalles. De Black Angus Rib Eye bijvoorbeeld, met broccolini en truffel friet.

Hotel restaurant Amsterdam The Lobby

3. The Lobby
The Lobby zit verstopt in De Nes, en is het kloppende hart van Hotel V. Met een restaurant, open haard, leeshoek en terras met uitzicht op het Nesplein. Ontbijten doe je hier met Oudhollandsche wentelteefjes en homemade granola. Kan hier tot 12 uur; ideaal als uitslapen je hobby is. Of duik meteen de lunch in met een hotdog, salade of flammkuchen. Woon je in Oost? Dan hoef je niet meer zo ver te fietsen. Ze hebben namelijk een tweede vestiging geopend op de Fizeaustraat.

Hotel restaurant Amsterdam Conservatorium4. Conservatorium
Het Conservatorium vind ik misschien wel het meest stijlvolle hotel van Amsterdam. 25 jaar lang was dit de thuisbasis van muziekstudenten en hun veelkleurige instrumenten. In 2008 werd dit bekende gebouw omgetoverd tot hotel. En wat voor een. Met twee restaurants. Heb je zin in sushi, dim sum en sashimi, dan moet je bij het Aziatische Taiko zijn. De Brasserie heeft gerechten uit de zee en van het land. Van kreeft tot piepkuiken. Je kunt hier trouwens vanaf 6.30 uur al ontbijten. Kun je lekker een goede basis leggen voor je naar je werk gaat.

Hotel restaurant Amsterdam Remise 475. Remise47
Het is alweer even geleden dat de oude tramremise in Amsterdam West is omgetoverd tot De Hallen. Met de bekende Foodhallen en bioscoop. Maar ook een hotel, De Hallen, met daaronder Remise47. Niet alleen toeristen, ook Amsterdammers komen hier graag. Vooral als de zon schijnt, want ze hebben een goed terras. Toch zit ik het liefst binnen, want daar ziet het er supermooi uit. Hier eet je je buik rond met zwarte tagliatella en gamba’s, en scholfilet met vanillerisotto en zeekraal. Voor koffie zit je trouwens ook goed aan de andere kant van de ingang, in de rode ruimte. Hangend op de bank.


RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST