READING

Amoi: Indonesisch restaurant om je vingers bij af ...

Amoi: Indonesisch restaurant om je vingers bij af te likken

Cafe Amoi (2 of 18)Vroeger kende ik de tentjes op de Kinkerstraat op m’n duimpje, want ik fietste er bijna dagelijks doorheen toen ik nog in Oud West woonde. Waar het 13 jaar geleden nog een beetje achenebbisj was, kwamen er de laatste jaren steeds meer hotspots bij. Van de Foodhallen tot Jacketz. Laatst fietste ik toevallig weer langs, en in mn ooghoek zag ik okergele stoeltjes en heel veel hangplanten. Ho, stop, terug. Amoi stond er op de gevel, een Indonesisch restaurant. Die ging op de to-go lijst. Inmiddels heb ik de sfeer geproefd en het is absoluut een aanrader! Het begint al goed met de inrichting, en de kaart doet daar nog een schepje bovenop.

Sterk concept
Amoi is opgericht door Willemijn en Felix, die nog een ander restaurant heeft in de 9 straatjes: Nooch. En daar kennen ze elkaar ook van. Willemijn heeft hier namelijk 5 jaar gewerkt en de toko 2,5 jaar lang gerund. Ze wilden samen groeien in de horeca, en dit was de volgende stap. Voor het pand hoefden ze niet lang te zoeken, die hadden ze al op het oog. Ze moesten alleen nog even een sterk concept verzinnen. Toen ze eenmaal de sleutel kregen, hebben ze alles samen met Danny binnen 1,5 maand opgezet en geregeld. Maar dat zie je er niet aan af, want de inrichting klopt aan alle kanten. Daar hebben Willemijn en Danny samen voor gezorgd. Alles hebben ze zelf bedacht, van de kleuren aan de muur tot het porselein op tafel.

Selamat Makan
Ok, het eten. De menukaart heeft voor ieder wat wils. Zoals Fricandel Jagung (gefrituurde maiskoekjes), Ikan Pepelan (in bananenblad geroosterde zeebaars) en Gado-Gado. En een Dadar Gulung (pannenkoek met kokos en Javaanse suiker) toe. Net als in Indonesië, staan ook hier alle gerechtjes door elkaar op tafel. Een gevalletje shared dining dus, en je mag gewoon met je handen eten. Amoi is een restaurant om je vingers bij af te likken.
Adres: Kinkerstraat 53
WijkWest
PlaatsAmsterdam
Website: www.cafeamoi.nl

Indonesisch restaurant Amsterdam West
Indonesisch restaurant Amsterdam WestIndonesisch restaurant Amsterdam WestIndonesisch restaurant Amsterdam West

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST