READING

Citytrip Nijmegen: Hotel Blue en Bar Juliette

Citytrip Nijmegen: Hotel Blue en Bar Juliette

Overnachten in Nijmegen BlueLaatst gingen we naar vrienden in Nijmegen. En omdat deze stad inmiddels steeds meer hotspots telt, maakten we er meteen een heel weekend van. De slaapplek stond vast, dat móest boutique hotel Blue worden. Want die veroverde meteen m’n hart toen ik ‘m online tegenkwam. En nog meer toen ik binnenstapte, het interieur is namelijk een lust voor het oog. Niet alleen de lobby, maar ook de aangrenzende bar Juliette, waar het gezellig druk was met borrelend publiek. Ik kon m’n ogen niet afhouden van het meisje op de 2.100 blauwe tegeltjes, handgeschilderd in Portugal door Meinke Flesseman. In de bar weet je van gekkigheid niet waar je moet zitten, want het ene hoekje ziet er nog knusser uit dan het andere. Plof neer op de cognac kleurige leren bank voor een high tea. Of juist de huiseigen Blue Gin, ontwikkeld door hun barteam en Ivar de Lange (meervoudig Nederlands kampioen bartender). Heb je ’s avonds geen zin meer om de deur uit te gaan? Schuif dan aan aan de lange tafel van Juliette’s Cosina. Op het menu staat voor iedereen wat wils, van cannelloni tot een halve kreeft en een kaasje toe.

Vier panden, één bestemming
De naam Blue was snel bedacht, dat is gewoon de lievelingskleur van eigenaren Sander Hendrix en Aïda Papilaja. En Juliette? Ook. Sander en Aïda kregen drie kinderen en de naam voor een eventuele dochter zou sowieso Juliette worden. Maar het werden drie zoons. Gelukkig heeft ze nu toch een mooie bestemming gekregen met Bar Juliette. Ok, tijd om naar boven te gaan. Samen met een goodiebag vol beautyspullen, tips voor de stad en een notitieboekje. De kamer ademt een en al luxe met de donkere muren en de mooie houten vloer, én de openslaande deuren naar je balkon. Als je geluk hebt, schijnt de zon en kun je daar nog wat stralen pakken. En anders plof je neer op het grote bed vol kussens. Ontbijten doe je de volgende ochtend bij grote zus Manna, die al sinds 2009 een paar pandjes verderop zit. Ook een hotel, maar dan met luxe suites in een iets hogere prijsklasse. Sander en Aïda zagen de locatie van Blue al een jaar leeg staan, en zagen mogelijkheden voor 30 kamers met lagere tarieven. Ze deden maar liefst 28 maanden over de verbouwing, en dat zie je. De vier panden lopen naadloos in elkaar over. Wat mij betreft is boutique Hotel Blue de mooiste uit de hele omgeving. Alleen voor een nachtje hier slapen zou je al een weekendje naar Nijmegen gaan. Binnenkort volgen meer hotspots in deze gezellige stad! To be continued dus..

Adres: Oranjesingel 14-20
PlaatsNijmegen
Website: booking.com


Overnachten in Nijmegen BlueOvernachten in Nijmegen BlueOvernachten in Nijmegen BlueOvernachten in Nijmegen BlueOvernachten in Nijmegen BlueOvernachten in Nijmegen Blue

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST