READING

Bureau Amsterdam: restaurant op ’t dakterras

Bureau Amsterdam: restaurant op ’t dakterras

Restaurant Bureau Amsterdam West

Laatst zag ik een foto van Bureau Amsterdam voorbij komen en voelde meteen; dáár moet ik heen. Waar het nou precies zat, wist ik niet precies, maar het was in ieder geval voorbij het Hoofddorpplein aan de andere kant van de Ring. Eenmaal daar pakte ik Google Maps erbij, zag de rooie stip en toen.. werd alles zwart. Batterij op door de vrieskou. Interne paniek, want om 19 uur afgesproken om daar te gaan eten, en geen idee waar dat dan was. In ’t pikkedonker fietste ik door, ondertussen mensen aansprekend of ze heel toevallig wisten waar Bureau Amsterdam zat. Nee, helaas. Tot een man me wist te vertellen dat ik links, rechts, links moest en dat ik dan een groot zwart gebouw zou zien.

We serve to people, not to titles
En daar was ie, het oude IBM-gebouw. Met allemaal creatieve mensen voor de deur. Het gebouw zit namelijk vol met startups en zzp’ers die daar een werkplek hebben. En die moeten natuurlijk goed eten. Dus hup de lift in, naar de vijfde verdieping. Als de deuren opengaan schittert het neon-licht je tegemoet, met de tekst ‘We serve to people, not to titles’. Links zie je de koks al ijverig staan koken. Wat zoal? Kabeljauw met scheermes vinaigrette, onglet met worst en lamsoor, en chocola met karnemelk-ijs toe.

Groenten uit eigen tuin
De chef, die eerder bij Choux in de keuken stond, plukt de groenten geregeld uit zijn eigen moestuin op ’t dakterras. Waar ook een paar oude auto’s staan, en wat kippen rondscharrelen. Toen ik er was, was het zo koud dat ze lekker dicht tegen elkaar aan zaten. Ik denk dat je hier in de zomer helemaal on top zit, want het terras is groot met 100% zongarantie. Als ie schijnt dan. Er wordt zelfs gefluisterd over een bubbelbad. Maar dat is nog even wachten. Voor nu kun je maandag t/m vrijdag terecht voor lunch en diner. Lekker binnen, tussen de planten.

Adres: Johan Huizingalaan 763
WijkWest
PlaatsAmsterdam
Websiterestaurantbureau.nl
Restaurant Bureau Amsterdam WestRestaurant Bureau Amsterdam WestRestaurant Bureau Amsterdam WestRestaurant Bureau Amsterdam West


RELATED POST

 1. Lize

  5 december

  Wat een heerlijk dakterras, volgende zomer moet ik hier zeker een keer naar toe!

 2. Caro

  20 april

  woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

  groetjes

  Caro