READING

The Culpeper: B&B, pub én restaurant in Londe...

The Culpeper: B&B, pub én restaurant in Londen

Overnachten in LondenVorige maand was ik een paar dagen naar Londen. Ook om te shoppen uiteraard, eigenlijk met één specifiek doel: het leren nijlpaard scoren dat al drie jaar op mn verlanglijst stond. Eenmaal geland kon ik niet langer wachten, dus zijn we meteen de metro ingesprongen naar Liberty. Daar stond ie, helemaal handgemaakt met de perfecte hangbuik en oren. Zo, die was alvast in the pocket, op naar de rest wat Londen te bieden heeft.

Hidden gem
Het hotel moest natuurlijk 100% Looselab zijn, dus daar heb ik heel wat uurtjes voor het internet afgestruind. Daar stond het vol met mooie hotels als The Hoxton en Ace, maar eigenlijk zocht ik iets wat nog een beetje onbekend was. Uiteindelijk kwam ik bij The Culpeper terecht, vlakbij de populaire wijk Shoreditch. Het pand telde vier verdiepingen, met maar 5 slaapkamers. The Culpeper is namelijk veel meer dan alleen een B&B. Op de begane grond vind je een pub; niet zo’n donkere en muffe bedoening, maar met veel ramen, kleurige banken en een huge bar. Loop je de trap op, dan kom je in het restaurant terecht. De koks zwaaien hier al vroeg in de ochtend met de pannen in de rondte, met een lekker muziekje erbij. ’s Morgens staat het ontbijt hier voor je klaar, en in de avond loopt het vol met ‘locals’ voor een uitgebreid diner.Londen pub ShoreditchLonden pub ShoreditchLonden restaurantLonden restaurant

B&B onder ’t dakterras
Volgende trap op, naar de kamers. Ze hebben er vijf, die allemaal even knus zijn ingericht. En dan bedoel ik dus niet al te groot. Maar geen zorgen, er is genoeg ruimte voor al je shoppingbags. Als je een groot bed gewend bent, moet je hier misschien even slikken. Maarja, dat heb je bijna overal in deze stad. Maakt het des te gezelliger. Helemaal met de pub onder je; na je pint kun je zo je bed in rollen. De kroeg gaat redelijk op tijd dicht, maar houd er rekening mee dat je tot die tijd de gezelligheid kunt horen. Alles wat je nodig hebt is er, van regendouche tot koffie en een goeie verwarming voor ijskoude dagen. Boven je lonkt het dakterras. In de zomer kun je hier lekker buiten zitten, tussen groeiende groenten en verse kruiden voor het restaurant.

Shoreditch, the place to be 
Loop je hier de deur uit, dan sta je in no time midden in de wijk Shoreditch. Hier vind je de leukste kleine winkeltjes, zoals Labour and Wait met grappige huishoudelijke producten en Modern Society vol unieke kleding, magazines en een koffiehoek. Maar ook Aēsop heeft hier een kleine winkel met al hun producten uitgestald. Steeds meer pandjes worden trouwens gerenoveerd, waar jonge en startende ondernemers vervolgens hun winkel openen. De ene nog specialer dan de andere. Genoeg te ontdekken dus, laat dat drukke centrum maar links liggen.

www.theculpeper.com

Overnachten in LondenOvernachten in LondenOvernachten in Londen

RELATED POST

COMMENTS ARE OFF THIS POST